Tömegbunyóval ért véget a mérkőzés

78

Feszült hangulatban ért véget a brassói mérkőzés

Sikeres napot tudott le a Csíkszeredai Sportklub, illetve a Gyergyói HK a jégkorong Erste Ligában. A kék-fehérek Brassóban, míg a GYHK az Újpest vendégeként győzedelmeskedett. Brassóban tömegbunyó volt a csattanó.

Huszonnégy óra sem telt el a Csíkszeredai Sportklub – Debreceni DEAC találkozó után, és a kék-fehérek már Brassóban a Corona vendégeként kellett helytálljanak a jégkorong Erste Ligában, amely mérkőzés egyben román bajnoki is volt. A kék-fehérek meglepő 3–0-s vereségből érkeztek a meccsbe, míg a Corona szombaton a Dunaújvárost döngölte jégbe. Ezúttal viszont igencsak kemény ellenfelet kaptak a Sportklub révén. A kék-fehérek jól kezdték az összecsapást, és 20 perc után 3–0-ra vezettek, míg a hazaiak mindössze három alkalommal találták el Adorján kapuját. A második harmad is hatalmas csíki fölényt hozott, ám gólokat nem. Az utolsó játékrészben kiegyenlített volt a küzdelem, ám a sorsdöntő találatot ezúttal is a csíkiak vitték be Becze révén. Ekkor minden eldőlt, de a hazaiak úgy gondolták, még van egy mód, hogy győztesen jöjjenek ki a meccsből. Hét másodperccel a vége előtt bejött a kanadai soruk és bunyót provokáltak ki, de ebben a műfajban sem jöttek ki győztesen. Leginkább Rabbit érezhette ezt a Pelley-vel való csatája után.
A nap másik mérkőzésén két olyan csapat találkozott, amely a múlt héten edzőváltáson esett át. A Gyergyói HK az Újpest vendége volt, ahol remekül álltak bele a meccsbe, és az első játékrészben két, míg a másodikban egy gólt szereztek, kapott gól nélkül. Az utolsó felvonás egy Rusk-találattal indult, de az 58. percben Sára gólja lezárta a mérkőzést, így a GYHK hat ponttal jön haza második magyarországi kiszállásáról.

Erste Liga, eredmények

Tegnap: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 0–4 (0–3, 0–0, 0–1) /Pelley (7.), Taratuhin (15.), Fodor (18.), Becze (56.)/; Újpest – Gyergyói HK 1–4 (0–2, 0–1, 1–1) /Rusk (43.), illetve Valdix (12.), Bobcek (16.), Péter Zs. (23.), Sára (58)/.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek