Tomcsa-estek – csütörtök.8

Online színház májusban is

27

Április után májusban is folytatja virtuális előadássorozatát a székelyudvarhelyi Tomcsa Sán­dor Színház: minden csütörtökön este nyolc órától egy-egy korábban játszott darab tekinthető meg a teátrum közösségi oldalán.

A Tomcsa-estek címet az ihlette, hogy maga Tomcsa Sándor, az író, drámaíró, karikaturista, a színház névadója, szervezett időközönként Tomcsa-esteket Székelyudvarhelyen, amelyek egyszeriek voltak és megismételhetetlenek. Akárcsak a mostani vetítések, mert A dzsungel könyve kivételével minden előadás egyszeri alkalommal lesz megtekinthető. Ebben a hónapban is szakmai sikereknek örvendő és a közönség körében népszerű produkciók felvételeit kínálja az udvarhelyi teátrum.
Május 7-én, csütörtökön a 2014 tavaszán bemutatott Szophoklész-klasszikus, az emberi lét problémáit feszegető Oidipusz lesz látható Sorin Militaru rendezésében. Május 14-én a családi látszatidillt leleplező Ibsen-dráma, a Nóra lesz műsoron, Csurulya Csongor rendezésben, melyet 2011-ben játszott a társulat. Május 21-én Mihai Măniuţiu által a társulat számára írt és színpadra állított „metafizikai kabaré”, a Szebb az élet halál után tekinthető meg, melyben a „hangsúly nem a halálra tevődik, hanem arra a fájdalmas varázslatra, mellyel az élet mindegyikünkre hat”.
Mintegy tíz éve mutatta be a társulat Anca Bradu rendezésében Shakespeare Ahogy tetszik című komédiáját, ezt május utolsó csütörtökén nézhetik meg az érdeklődők. A gyermeknap tiszteletére pedig május 30-án, szombaton is jelentkezik a színház egy darabbal, méghozzá a közönség körében osztatlan sikernek örvendő
A dzsungel könyvével. Ez az előadás 10 órától tekinthető majd meg a színház Facebook-oldalán.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek