2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Tolvajokat kaptak el Gyergyótekerőpatakon

Újabb sikeres akció fűződik a tavasszal megalakult Gyergyó­tekerőpataki Polgárőrség nevéhez, három személyt értek tetten tolvajlás közben. Fórika Tibor, a civilszervezet vezetője lapunknak kifejtette: három fiatalember próbált különböző értékeket eltulajdonítani az egyik magánlakásból, a polgárőrök és az állami rendőrség munkájának köszönhetően azonban elkapták, és eljárást indítottak a tolvajok ellen.

Ketten mentek be a lakásba. Tetten érték a polgárőrökIllusztráció
Ketten mentek be a lakásba. Tetten érték a polgárőrökIllusztráció

A helyiek a déli órákban lettek figyelmesek a három roma férfira, akik a faluban sétálgatva szinte minden udvarra benéztek – kezdte mondandóját Fórika Tibor, hozzáfűzve: a gyergyótekerőpataki romák hívták fel a polgárőrség figyelmét az ismeretlenekre. Mint mesélte, a helyi romák össze is szólalkoztak az idegenekkel, felszólítva őket, hogy távozzanak a településről.
– Figyelmeztették az ismeretleneket, hogy ha lopni mernek, akkor a helybéli romákat keverik ezzel bajba – pontosított Fórika Tibor.
A polgárőrök követni kezdték a három férfit, ameddig azok le nem ültek egy padra a vasútállomáson. Fórika elmondása szerint alig telhetett el félóra, amikor telefonhívás érkezett a polgárőrségre, hogy a három fiatalembert egyik helyi lakos udvarára látták bemenni.
– A tulajdonos az udvar hátsó részén tevékenykedett, ez idő alatt ők megtalálták a kulcsot, kinyitották az ajtót és bementek – részletezte a polgárőrök vezetője, rámutatva: semmit nem tudtak eltulajdonítani, mivel a polgárőrök időben érkeztek, és a rendőrök érkezéséig feltartóztatták őket. Fórika Tibor megjegyezte: egyik tettes az udvaron maradt, el is tudott szaladni, azonban utólag őt is elkapták a rendőrök. Mint kiderült, mindhárom tettes gyergyószentmiklósi, a polgárőrök elől menekülő fiatal pedig még kiskorú. A vezető az állami rendőrséggel való jó kapcsolatra hívta fel a figyelmet, azonban hangsúlyozta: a lakók segítségére is nagy szükség van, így aki bármi gyanúsat észlel, azonnal hívja a polgárőrséget a 0740–066476-os telefonszámon.
A Gyergyótekerőpataki Polgárőrség idén tavasszal alakult, a civilszervezetnél jelenleg 60 önkéntest jegyeznek. A megalakulástól számítva több mint 20 kisebb-nagyobb esettel kellett szembenézniük, ezek túlnyomó része a gazdák mezei munkáinak károsítására irányult. Fórika Tibor rámutatott: fontos lenne, hogy Gyergyószék minden településén polgárőrség alakuljon, mondván, „összefogással hatékonyan védelmezhetnénk a javainkat.”

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb