Tőke Ervin a Néppárt csíkszeredai polgármesterjelöltje

64

Tőke Ervint jelöli az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) a csíkszeredai polgármesteri tisztségre. A párt a megye városainak többségében önálló jelöltet indít, vagy az MPP-vel koalícióban indul. A városi önkormányzati képviselőjelöltek listáját, valamint a megyei önkormányzatba jelölt személyek névsorát később hozzák nyilvánosságra.

Toke_Ervin_TNK_8242_LR

Tisztességes, tiszta, nem zsarolható és nem korrupt az EMNP csíkszeredai pol­gár­mesterjelöltje, valamint négy év önkormányzati képviselői tevékenysége során bizonyította, hogy bátran kiáll a helyi közösség érdekeiért – jellemezte Tőke Er­vint (képünkön) Jakab Attila, a párt Hargita megyei elnöke. Eddigi eredményei közül kiemelte annak megakadályozását, hogy a rendőrség alkalmazottai ingyen használhassák a városi uszodát és a távfűtés költségeinek emelése elleni határozott kiállást.
Zakariás Zoltán, az EMNP alelnöke úgy vélte, Tőke Ervin a Minta ifjúsági szervezet országos elnökeként épp azokat a fiatalokat próbálja megszólítani és kedvet teremteni számukra a közéleti szerepvállaláshoz, akikre a leginkább jellemző a közöny és az elvándorlás. Hozzátette, Csíkszereda nem könnyű terep, és tekintettel arra, hogy az elmúlt hetekben két párt négy jelöltet nevezett meg, kijelentette, a Néppárt döntése végleges.
Tőke Ervin – bár részletes programját még nem ismertette – kifejtette, emberközeli és vállalkozóbarát városért szeretne dolgozni, és úgy vélte, a választásokon nem a többi párt, hanem a közöny a legnagyobb ellenség. Újságírói kérdésre Jakab Attila elmondta, a Hargita megyei városok többségében indítanak polgármesterjelöltet, Gyergyószentmiklóson Nagy Istvánt, Székelyudvarhelyen Zakariás Zoltánt, Szentegyházán az MPP-vel koalícióban indulnak, Keresztúron és Borszéken saját jelöltet indítanak, nevüket azonban csak később jelentik be. Összességében a megye 67 települése közül körülbelül 40-ben indítanak polgármesterjelöltet és/vagy listát, a döntést minden esetben a helyi szervezet hozza meg.

Háromszéki Eszter

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek