Tófalvi Éva az év sportolója

Taroltak az iskolás sportklubok versenyzői

141

Noha tavasztól már nem aktív sportoló, a hazai és nemzetközi versenyeken szerzett pontok alapján a 2018-as év legjobb Hargita megyei sportolója Tófalvi Éva lett. A csíkszeredai sílövő a Hargita Megyei Sportigazgatóság hagyományos év végi gáláján életműdíjat is kapott.

Gyulai Béla és Tófalvi Éva életműdíjat kapott Fotó: László F. Csaba

A karácsonyi ünnepeket meg­előző hétvégén tartották a hagyományos sportgálát, amelyet idén is a megyei önkormányzat és a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság közösen szervezett. A december 22-i ünnepségen az iskolás sportklubok sportolói vitték el a legtöbb díjat, ám a Csíkszeredai Sportklub és a VSK Csíkszereda tagjai is számos díjat besöpörtek.
Annak ellenére, hogy tavasszal búcsút intett az aktív sportolói pályafutásának, elegendő pontot gyűjtött ahhoz a hazai és a nemzetközi versenyeken Tófalvi Éva, hogy 2018-ban is elnyerje az olimpiai sportágakban a legjobb Hargita megyei sportolónak járó díjat. A csíkszeredai sílövő ugyanakkor életműdíjat is kapott a megyei sportgálán.
A nem olimpiai sportágak közül a tájfutás volt a legsikeresebb, hiszen a felnőttek közül az első négy helyet a VSK Csíkszereda tájfutói foglalták el. A csapatsportágak legjobbja a Csíkszeredai Sportklub felnőtt jégkorongcsa­pata lett, az ifjúságiaknál a pálmát az ISK Csíkszereda U18-as hokisai vitték el. Az ifjúsági sportolók közül Márton Enikő sílövő és Fórika Szabolcs sífutó lett a legjobb, de számos különdíjat is kiosztottak a szervezők. Tófalvi Éván kívül az ISK Gyergyószentmiklós sífutóedzője, Gyulai Béla is életműdíjat kapott, a fair play-díjat idén Csíkkarcfalva és Csíkszereda érdemelte ki. A szervezők az első tíz helyezettet díjazták.

A dobogósok
Csapatsportok. Ifjúságiak: 1. ISK Csíkszereda U18, jégkorong; 2. FK Csíkszereda U16, labdarúgás; 3. FK Csíkszereda U17, labdarúgás; 3. ISK Gyergyószentmiklós U18, jégkorong.
Felnőttek: 1. Csíkszeredai Sport­klub, férfi jégkorong; 2. Csík­szeredai Sportklub, női jégkorong; 3. Csíkszeredai Sportklub, sílövészet és Csíkszeredai Sportklub, női négyes bob; 4. Csíkszeredai Intersport; 5. Csíkszeredai Sportklub, női kettes bob.
Egyéni sportok. Ifjúságiak. Lányok: 1. Márton Enikő; 2. Hajdú Tímea, mindketten, sílövők (ISK Csíkszereda); 3. Szász Kincső, fallabda (Csíkszeredai TTC).
Fiúk: 1. Fórika Szabolcs, sífutás (ISK Gyergyószentmiklós); 2. Radvánszki Szilárd, cselgáncs (ISK Csíkszereda); 3. Tímár Ádám, rövidpályás gyorskorcsolya (ISK Csíkszereda).
Felnőttek. Nem olimpiai sportágak: 1. Simion Suciu; 2. Szép Zoltán; 3. Szász Botond; 4. Ráduly Annamária, mind tájfutás (VSK Csíkszereda); 5. Dombi Gyula, tékvandó (Csíki Titánok).
Olimpiai sportágak: 1. Tófalvi Éva, sílövő (VSK Csíkszereda); 2. Orbán Lehel; 3. Dávid László, mindketten cselgáncs (VSK Csíkszereda).
Életműdíj: Tófalvi Éva sílövő és Gyulai Béla sífutóedző.
Különdíjak: Elekes Róbert László, Csató Roland, Kiss Szilárd, Daniel Alexandru Munteanu (mind autóversenyző), Szász János (tájfutás), Todorán Jácinta (szánkó), Vlad Bukszar (röplabda), Dan Ferencz (röplabda), Török Eszter, Rostás Traian, Farkas József (mindhárman ökölvívás), Sánta Elemér (malom), Mioara Făcăoaru (atlétika), Kerekes Éva (kézilabda), Andrea Ureche (műkorcsolya), Albert Hunor (tékvandó), FK Csíkszereda (labdarúgás), Szé­kelyudvarhelyi Szejke SK (kézilabda), Csíkszeredai Im­perial Wet (teremlabdarúgás), FK Szé­kelyudvarhely (teremlabdarú­gás), ISK Gyergyószentmiklós (ko­sárlabda), valamint tizennégy veterán atléta (Imre István, Szabó József, Poráczki Csaba, Spanachi Ilie, Benő Zoltán, Shülleri Frigyes, Keresztes Gyula, Molnár János, Laczkó Edit Erzsébet, Csiszer Csongor, Sándor Ștefan, Iosub Lucreția Gabriela, Ion Marian, Kedves Ignác) és két veterán cselgáncsozó (Sinka Szabolcs és id. Szőcs László).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek