Több utcában is új járda épül

53

Idén folytatódik a járdák építését célzó önkormányzati program Gyergyószentmiklóson: az enyhe időjárást kihasználva a kivitelező már elkezdte a munkát, illetve hamarosan indulnak az útjavítási munkálatok is – tájékoztatott Nagy Zoltán alpolgármester.

Járdaépítés a szárhegyi úton. Ilyen célra 1,25 millió lejt szán idén a városvezetés
Járdaépítés a szárhegyi úton. Ilyen célra 1,25 millió lejt szán idén a városvezetés

A gyergyószentmiklósi önkormányzat erre az évre 1 250 000 lejes keretet hagyott jóvá járdaépítésre, így az előző években elkezdett munka folytatódik. Kihasználják az engedékeny időjárást, így egyes szakaszokon már készülnek is az új járdák – tájékoztatott Nagy Zoltán alpolgármester.

Ezeken a szakaszokon építenek gyalogjárót
A szárhegyi úton már több napja dolgoznak a járda alapjának kiépítésén, illetve elkezdték a szegélyek és a burkolatkövek lerakását. Több más utcarész is sorra kerül idén: a Tűzoltók utca mindkét oldalán új járófelület épül a gyalogosok számára, a Kossuth Lajos utcában a Vaskertes Általános Iskolától egészen a vasútig megújul majd a járda, és a Bucsin, valamint a Virág negyed is sorra kerül. Ezek mellett még tervben van járdaépítés a Kárpátok, Kápolna, valamint Vadászok utcákban is. A városvezetés szerint egyszerre akár több munkaponton is haladhatna a munka, viszont bizonyos városrészeken még nincs befejezve a víz- és csatornahálózat felújítása, és addig nem kezdhetik el a járdaépítést sem, mivel az új burkolatot utólag már nem lehet feltörni. A tavaly már elkészült járdaszakaszok környékén idén rendezik a zöldövezeteket, és az útszegélyeket is helyreállítják.

Útjavítás, útépítés esedékes
Folytatódnak azok az útépítési munkák is, amelyeket még tavaly kezdtek el az Arany János, Fogarasy Mihály és Cloşca utcákban. Az alpolgármester azt mondta, a kátyúzáshoz is hozzálátnak, amint az időjárás lehetővé teszi, ugyanakkor megjegyezte, a viszonylag enyhe télnek köszönhetően most kevesebb gödör és repedés tátong a város utcáin, mint más években.
A szilárd burkolattal nem rendelkező utcák javítása is tervben van. Nagy Zoltán hangsúlyozta, a városvezetés tudatában van annak, hogy sok földút van nagyon rossz állapotban, idén igyekeznek nagyobb figyelmet fordítani ezek rendbetételére.

Fák kivágását kérheti a lakosság
Gyergyószentmiklóson elkezdődtek a város arculatát szépítő kisebb munkák is, a parkokba virágokat ültettek, a köztéri padok a helyükre kerültek, és faültetést is terveznek: több mint kétszáz facsemete kerül a város köztereire, az utak menti részekre. A polgármesteri hivatal felhívja a városlakók figyelmét, hogy amennyiben közterületen álló fa esetében koronaalakítást, indokoltan fakivágást kérelmeznének, tegyék azt meg írásban legkésőbb április 10-ig.
A kéréseket az önkormányzat városrendezési és környezetvédelmi képviselőiből, külsős szakemberekből, környezetvédelmi civilszervezetek képviselőiből és az erdészet képviselőiből álló bizottság bírálja el, majd a megyei környezetvédelmi ügynökségek jóváhagyása is szükséges. A kitöltendő űrlap megtalálható a városháza ügyfélfogadójában, illetve letölthető a város honlapjáról.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek