Több településen volt szemétszedés

Tavaszi takarítás Gyergyóvidéken

31

Több gyergyói településen szerveztek tavaszi takarítást a hétvégén. Gyergyóditróban a fiatalok hirdettek szemétszedést, Gyergyószárhegyen pedig összefogott az önkormányzat, a magánerdészet, a civil szervezetek és a helyi iskolások, hogy tisztává varázsolják a települést.

Fiatalok szerveztek takarítást Gyergyóditróban. Okkal Fotó: Ditrói Ifjúsági Fórum

Nagytakarítást szerveztek pénteken Gyergyó­szár­hegyen, a község több pontján gyűjtötték a szemetet. Az önkormányzat, a magánerdészet, a helyi közbirtokosság, civil szervezetek és iskolások összefogásával jött létre a nagyszabású akció. A diákok az iskolák környékét tisztították meg, nekik jutott a főtéri park, emellett több utcában és patakmedrekben is gyűjtötték a szemetet. Tanulók egy csoportja a güdüci piknikezőhelyen tett rendet, a Magyar Polgári Pártot képviselő önkormányzati képviselők pedig a Tatárdomb környékének megtisztítását vállalták, ugyanis az emlékmű és pihenőhely körül rendszerint sok szemét gyűl. Az egész falu megmozdult, igen sikeres volt a tavaszi takarítás.
Gyergyóditróban pénteken a Siklódi Lőrinc Általános Iskola hirdetett szemétszedést, majd szombaton a fiatalok folytatták a takarítást. A Ditrói Ifjúsági Fórum szólította meg a község lakóit, hogy rendet tegyenek a falu utcáin. Gyermekeket, felnőtteket és időseket is hívtak, hogy ha zavarja őket a patakmederben vagy az utcán heverő szemét, tegyenek ellene. A község több pontján gyülekeztek az akció résztvevői, majd útnak indultak és gyorsan töltötték a szemeteszsákokat. Járókelők, átutazók által eldobott szemetet szedtek össze, de háztartási hulladékkal is találkoztak a patakmedrekben, sőt kistáskát és számtáblát is találtak a vízben.
A nagytakarítás résztvevői azt remélik, sikerül minél hosszabb ideig megőrizni a rendet, és arra kérnek mindenkit, figyeljenek a tisztaságra, ne szemeteljenek.

Nagy Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.