Több százan vettek részt

Erőss Zsolt-teljesítménytúra hatodszorra

109

A kedvezőtlen időjárás ellenére idén is nagy népszerűségnek örvendett az Erőss Zsolt-teljesítménytúra. Több százan indultak útnak, hogy a leghíresebb magyar hegymászó egykori iskolájától eljussanak a Gyilkos-tóhoz, ahol Erőss a hegymászást kezdte.

Nehéz terepen, esős időben. Az akaraterő kitartott Fotó: lázár Hajnal

Hatodik alkalommal szervezte meg az Erőss Zsolt-teljesítménytúrát az Erdélyi Kárpát-Egyesület Gyergyói Szakosztálya idén. Akár az előző években, most is három táv közül választhattak a résztvevők, és biciklis útvonal is volt.
Szombat reggel a megnyitót követően indultak útnak a túrázók a Salamon Ernő Gimnázium elől, ahol egy kőtömb és rajta tábla őrzi a hegymászó emlékét. Összesen 439-en indultak útnak a Gyergyói-havasokban és a Hagymás-hegységben kijelölt útvonalakon. A legrövidebb, 20 kilométeres távot 148-an választották, a 30 kilométeresen jóval többen, 206 túrázó indult el, a leghosszabb távot pedig 56 túrázó választotta. A kerékpárosok szintén 50 kilométert tettek meg, ők 29-en voltak.
A résztvevők minden ellenőrző pontnál kaptak egy betűt, amelyekből idén is egy Erőss Zsolt által megmászott hegycsúcs neve állt össze, ezúttal a Makalu volt ez a csúcs. A résztvevők dolgát jelentősen megnehezítette a sáros és a többször eleredő eső, de ennek ellenére sem adták fel, teljesítették a túrát. Sokan azonban sántálva érkeztek a célba.
A legrövidebb távot 2 óra 40 perc alatt teljesítette Benkes József, a 30 kilométer megtételéhez 4 óra 10 percre volt szüksége a leggyorsabb versenyzőnek (Tófalvi Zsolt), az 50 kilométert pedig 5 óra 4 perc alatt tette meg elsőként két túrázó (Jánosi György és Hideg László Zoltán). A kerékpárosok közül Elekes László volt a leggyorsabb 3 óra 18 perces idővel.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek