Több száz diákot érint a korlátozás

12

Mától a nagyobb diákok jelentős része otthonról kapcsolódik be az oktatásba a város minden általános és középiskolájában. A növekvő fertőzésszám miatt életbe lépett a sárga forgatókönyv, a megszorítások egyelőre nem érintik a napköziseket, az elemiseket és a cikluszáró osztályok tanulóit.


Ezen a héten, október 12. és 18. között a sárga forgatókönyv szerint működnek a város oktatási intézményei a prefektusi hivatal közleményének értelmében. A döntést a tanfelügyelőség és a közegészségügyi igazgatóság is támogatja – adta hírül a polgármesteri hivatal. Székelyudvarhelyen – és több más udvarhelyszéki településen is – azért lép életbe a sárga forgatókönyv, mert az ezer lakosra eső koronavírus-fertőzöttek száma 1 és 3 közé esik. A rendelkezés értelmében a napközisek, a kisiskolások, a nyolcadikos, illetve a tizenkettedikes diákok jelenléti oktatásban vesznek részt továbbra is, a többi évfolyamok tanulóit pedig két csoportra osztják, és heti, illetve kéthetes váltásban tanulnak otthonról, vagy járnak be az iskolákba.

A székelyudvarhelyi tanintézmények az online rendszerű oktatást többnyire a Google Classroom, Google Meet és további feladatvégzési-értékelési applikációk alkalmazásával valósítják meg, a csoportokra osztást pedig névsor szerint végezték el. 

Udvarhelyszékről a fenyédi, a székelykeresztúri és szentegyházi tanintézmények, Bögöz, Béta, Dobó, Agyagfalva és Vágás települések óvodái és iskolái is sárga forgatókönyv szerint működnek. 

Mától a Hargita megyei 130 jogi személyiséggel rendelkező tanintézmény 67 zöld és 63 sárga forgatókönyv szerint szervezi meg az oktatást, a hozzájuk rendelt napközik és iskolák (293 egység) közül 76-ban zajlik sárga forgatókönyv szerint a tevékenység.

 

Tizenegy koronavírus-fertőzött a székelyudvarhelyi Városházán. Mától a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal minden irodája, osztálya és igazgatósága csak online előjegyzés alapján fogadja ügyfeleit. Kivételt képez a pénztár és az anyakönyvi iroda. E kettő esetében a belépéshez a kapunál kell sorszámot kérni. Az ügyintézésnél Alfrédtól, a virtuális hivatalnoktól is segítséget lehet kérni, az érdeklődők minden részletet megtalálnak a hivatal udvarhely.ro címen elérhető honlapján.


Hozzászólások lezárva.