Több résztvevő, elégedett szervezők

III. Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért!

384

Szombaton zajlott a III. Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért! nevű teljesítménytúra, amely zarándoklat is egyben, hiszen a résztvevők nemcsak testi, de lelki értelemben is feltöltődhettek. Az eddigi évekhez hasonlóan idén is több szervezet összefogásából jött létre a rendezvény.

Apróságok is nekivágtak két keréken a távnak. Teljesítmény meggyőződésből

Harmadik alkalommal szer­vezte meg a Szakrális Maratont az Erdélyi Mária Út Egyesület, közös túrázásra, lelki megújulásra híva az érdeklődőket. A programra idén is gyalogosokat, szaladókat és biciklizőket vártak, akik a már ismert három útvonalon csatlakozhattak az eseményhez.
Az 54 kilométer hosszú Szent László király szakaszon, amely Csíksomlyótól a Szent László-emlékhelyig tart, a 20 kilométeres Márton Áron útvonalon Bükkhegyes felé, és a 14 kilométeres Somlyói Miklós szakaszon a névadó emlékhelyéig. E mellet a két részből álló Mikháza útvonalon is lehetett csatlakozni a következő szakaszokon: Korond–Parajd–Szováta–Nyárádremete–Mikháza, valamint Marosvásárhely–Nyá­rád­szereda–Mikháza. Molnár Sándor, az Erdélyi Mária Út Egyesület elnöke lapunk érdeklődésére közölte, hogy fennakadás nélkül zajlott a rendezvény, amelyhez idén jóval többen csatlakoztak, mint a korábbi években.
– Idén közel háromszázan csatlakoztak a rendezvényhez, amelynek legfőbb célja nem más, mint a régi szakrális helyek új tartalommal való feltöltése. Ez a program elsősorban a keresőket szólítja meg, akik a saját tempójukban haladva találhattak rá a belső békére, Istenre. Fontos megértenünk, hogy egyéni vagy közösségi megújulás nincs erőfeszítés, izzadás nélkül, és öröm volt látni, hogy ennek tudatában bicikliztek, szaladtak és gyalogoltak a maraton résztvevői – közölte Molnár Sándor, megjegyezve, hogy a legtöbben az 54 kilométeres szakaszt választották, és többségben voltak a kerékpárral indulók.
Kiemelte: az idei esős időjárás miatt jövőre változtatnak majd a rövidebb útvonalon, hiszen akadtak olyan biciklis résztvevők, akik küzdöttek a sárral.
– Mindig figyelünk a visszajelzésekre, és az igények szerint alakítjuk a programot, amely a fizikai kihívás mellett, lelki út is egyben. Nagyon örülök, hogy idén is létrejött az az összefogás, amely a tavaly és azelőtt is érvényes volt a szervezésre, hiszen az önkéntesek, különböző szervezetek segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg a rendezvény. Külön köszönetet szeretnék mondani a helyiek támogatásáért is – mondta az Erdélyi Mária Út Egyesület elnöke.
Hozzáfűzte, a három csíksom­lyói útvonalon 181, a Mikháza szakaszon 100 személy vett részt a teljesítménytúrán.
A rendezvényből idén sem maradt ki a CsEKE által szervezett Csíksomlyói Tájékozódási verseny, amelyet Nagy-Somlyó körül szerveztek meg felsőbb tagozatos általános iskolásoknak. Ezen a kihíváson 50 diák vett részt.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.