Több mint száz állással várják haza a fiatalokat

Fotó: László F. Csaba
104

Újabb 52 állást hagyott jóvá a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára Hargita Megye Tanácsa. Ezzel együtt tavaly szeptembertől összesen 104 személyzeti állást szabadított fel a megyei tanács, ezenkívül pedig kilenc orvosi állást hirdettek meg. Az elmúlt hónapokban így az egészségügy terén több mint száz jól fizető állást létesített Hargita Megye Tanácsa – közli az önkormányzat sajtószolgálata.

Fotó: László F. Csaba

A most jóváhagyott 52 állás asszisztensek, ápolók, valamint takarítószemélyzet toborzására vonatkozik. A későbbiekben további állásokat hagynak jóvá.
– Továbbra is Hargita Megye Tanácsa prioritásai közé tartozik az egészségügy fejlesztése, hogy helyben minél több korszerű szolgáltatás elérhető legyen. Ennek érdekében a kórház modern felszereléseinek beszerzése mellett a személyzetet is bővíteni kell, a szakorvosok idevonzása mellett a megfelelő kisegítő személyzet megléte is elengedhetetlen. A tervek között plasztikai műtétek, ér- és gyereksebészeti osztály indítása is szerepel – nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.
– A kórház új struktúrájának jóváhagyása új részlegek létrehozását vonja maga után, amihez egyik fontos tényező a humánerőforrás. A kitűzött cél, hogy a kórház megkapja a II-es szakmai besorolást, ami többéves folyamat, de évente eszközölünk fejlesztéseket ez irányba, ehhez mind szükség van a személyzet bővítésére. A fejlesztésre, a szolgáltatások bővítésére törekszünk, hogy minél kevesebb diagnózis meghatározásáért és gyógyításért kelljen más városba utazni – fejtette ki Zonda Erika, a kórház vezetőtanácsának elnöke.
– A most jóváhagyott 52 állás egy része a kórház új struktúrájának megfelelő személyzet biztosításához szükséges, ehhez kértünk újabb állásokat, főként a mellkas- és az idegsebészetre. Az új struktúrának megfelelően újabb szolgáltatásokkal bővül a csíkszeredai kórház, és ezek ellátásához természetesen megfelelő számú személyzetre van szükség, az orvosok, asszisztensek mellett a kisegítő személyzetre is – fejtette ki Konrád Judit, a kórház orvosigazgatója. – Ez azért fontos az intézmény és a térség lakossága szempontjából is, mert több beteget tudunk ellátni, illetve olyan szolgáltatások is elérhetők lesznek, amelyekért eddig más kórházakhoz kellett fordulni.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.