Több mint négyezren látogatták meg

Magyar képzőművészeti remekművek

272

Bezárt tegnapelőtt este A magyar festészet remekművei című tárlat a Haáz Rezső Múzeumban, méghozzá igen hangulatos „finisszázzsal”: este több csoport is indult, hogy Berze Imrének, a kiállítás kurátorának vezetésével ismerkedjen és búcsúzzon el a képektől, szobroktól.

Népszerű volt a tárlat. Vallástörténeti kiállítás következik

Közel három hónapja, a magyar kultúra napja alkalmával nyílott meg a tárlat Székelyudvarhelyen, a bemutatott alkotásokat a marosvásárhelyi Kultúrpalota gyűjteményének legértékesebb darabjaiként tartják számon. A megnyitó óta több mint 4 ezren látták a kiállítást, és még hétfő este, az utolsó napon is jócskán volt érdeklődő.
Jól sikerült a zárómomentum, hiszen akik részt vettek a szakmai tárlatvezetésen, érdekes és értékes információkkal gazdagodhattak az adott művész életére, az alkotási folyamatra, esetleg a kép témájára vontakozóan.
Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója elmondta: a képzőművészeti alkotások helyét hamarosan vallástörténeti kiállítás váltja fel, amely az erdélyi unitárius egyház 450 éves évfordulója előtt tiszteleg.

Asztalos Ágnes

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.