Több mint másfél ezer embert küldtek haza: Leálltak a nagy gyárak

7 130

A héten felfüggesztették tevékenységüket a város nagy ipari létesítményei: a két nagy készruhagyár. Elmaradtak a megrendelések, akadozik a nyersanyag beszállítása, ennek következtében dolgozóikat ideiglenes szabadságra vagy szabadságra küldték.

Szabadság és kényszerszabadság a ruhagyáraknál. A Norada a hónap végén újrakezdené

Mintegy 750 dolgozóját kényszerszabadságra küldte az Ikos Conf készruhagyár, a tevékenység optimális eseteben május közepén indulhat újra – tudtuk meg Gyöngyössy Judit vezérigazgatótól. A nagy hagyományokkal rendelkező készruhagyár teljes mértékben külföldi partnerekkel dolgozik, jelen esetben németországi megrendelőknek, ahol április végéig ugyancsak felfüggesztették tevékenységet. Rendszerint onnan érkeznek a megrendelések, onnan kapják az alapanyagokat, és ez most megszűnt. A vezetőség bízik benne: ahogy a járványhelyzet engedi, mihamarabb újraindulhat a gyártás.
Az 1995-ben alapított, férfikonfekció gyártásával foglalkozó Norada Rt.-nél a hét közepén, április elsején állították le a termelést. A gyár a nyersanyagot, a kellékeket Olaszországból hozatja, de a csatornák a koronavírus-járvány miatt elakadtak. Ezért dolgozóikat elküldték szabadságra, illetve kényszerszabadságra írták ki őket – tájékoztatott Mihály János vezérigazgató. A Norada 830 személy foglalkoztat. A tervek szerint, hacsak nem jön közbe valami, április 21-én újraindítják a termelést – mondta még el a vezérigazgató.
Mindkét gyár nemcsak a városból foglalkoztat munkaerőt, sokan a környező településekről járnak be.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek