Több mint kétszázan érdeklődtek

Állásbörze végzősöknek Csíkszeredában

84

A Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező és Szakképző Ügynökség múlt pénteken állásbörzét szervezett Csíkszeredában, 240 fiatal részvételével. A jelenlévők közül 65 személyt válaszottak ki a munkáltatók további interjúra, illetve próbaidős munkavégzésre.

Fotó: Archív

Múlt pénteken végzősök számára szervezett állásbörzét a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező és Szakképző Ügynökség Csíkszeredában, megszólítva a fiatalabb generációt. Lapunk érdeklődésére Jánó Edit osztályvezető tájékoztatott: 317 munkahelyet ajánlottak fel a jelenlévőknek, akik jellemzően 25 év alattiak voltak.
A program során 240 érdeklődő szemelgetett a jelen lévő 36 munkáltató ajánlataiból, amelyek leginkább kereskedelemi munkást, elárusítót és cukrászvezetőt kerestek. De a végzősök egyéb szakmák közül is válogathattak, többek között lakatosnak, pincérnek, villanyszerelőnek, szakácsnak és autószerelőnek is állhattak a megfelelő kompetenciák birtokában.
Azoknak a fiataloknak, akik felsőfokú végzettséggel rendelkeztek, gépészmérnök, reklámmenedzser és textilipari mérnök állásajánlattal szolgáltak a munkáltatók. Emellett további 70 munkahelyet ajánlottak fel a szakképzetlen dolgozóknak, főként a textil- és építőiparban.
Azt is megtudtuk, hogy ebben az évben szeptember 30-ig 614 végzős diák jelentkezett a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyező és Szakképző Ügynökségnél, közülük 55 személy állt munkába, 94-en tanulnak tovább valamely felsőoktatási intézményben, 268-an kapnak munkanélküli segélyt, a többiek pedig munkát keresnek.
Az állásbörze végén 65 személyt választottak ki további interjúra, illetve próbaidős munkavégzésre.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek