Több mint két évet vehet igénybe a kivitelezés

Felújítják és bővítik a jégpályát

58

Aláírták a támogatási szerződést, így biztossá vált, hogy felújítják a gyergyószentmiklósi műjégpályát – jelentették be tegnap sajtótájékoztatón. A több mint 37 millió lejes beruházás kivitelezése a tervek szerint két és fél év alatt valósul meg.

Jócskán megérett a felújításra a gyergyószentmiklósi műjégpálya                                             Fotó: Lázár Hajnal

Fontos mérföldkőhöz érkezett a gyergyószentmiklósi műjégpálya ügye, ugyanis aláírták a támogatási szerződést a létesítmény teljes felújítására és bővítésére vonatkozóan – erről sajtótájékoztatón számoltak be az elmúlt héten.
Tánczos Barna szenátor azt mondta, sokéves tartozását törleszti a közösség felé, ugyanis tíz évvel ezelőtt a Román Jégkorong Szövetség elnökeként azt ígérte, hogy lesz új jégpályája Gyergyószentmiklósnak. Hozzátette, amint a beruházás megvalósul, ez lesz Székelyföld legjobb és legnagyobb jégcsarnoka.
Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke hangsúlyozta, hosszú folyamat előzte meg a szerződésaláírást, a következő lépés pedig az, hogy a kivitelező elindítja a tervezést, amire hat hónapja van, majd azután jöhet a tervek jóváhagyása, az engedélyeztetés és a munka elkezdése. A kivitelezésre szánt idő két és fél év. Barti megjegyezte, véleménye szerint a következő szezonban még működnie kellene a jégpályának, kezdhetnék a kivitelezést például külső munkálatokkal vagy a régi hűtőház lebontásával, s majd tavasszal a jégkorongszezon befejezését követően indulhatna a többi munka. – A székelyföldi sportéletben ez egy olyan mérföldkő, amit számon fognak tartani a történelemben – fogalmazott Barti.
Bende Sándor parlamenti képviselő arról beszélt, hogy komoly csapatmunka áll a megvalósítás hátterében, az ügy kapcsán a tárgyalásokat elkezdték egy miniszterrel, s a szerződés aláírásakor már a harmadik miniszterrel ültek asztalhoz. Megjegyezte, bízik benne, hogy a kivitelező időben el tudja végezni a munkát, s végre modern jégpályája lesz a térségnek, amit a közösség minél jobban ki tud használni.
Nagy Zoltán polgármester a felújítás részleteiről beszélt. A tervek szerint a 2015-ben átadott hűtésrendszeren kívül szinte mindent felújítanak: a tetőt újrafödik, szigetelik, új, nagyobb lelátókat építenek, alatta pedig öltözőket, kiszolgálóhelyiségeket alakítanak ki. A régi hűtőház helyén edző- és metodikai központ épül, mely a csapatok felkészülését segíti majd.
A beruházás értékéből 35 millió lejt finanszíroz az Országos Fejlesztési Ügynökség (CNI), a városnak pedig 2,5 millió lejt kell vállalnia. A sajtótájékoztatón elhangzott, a kivitelező ugyanaz a bukaresti vállalat, mely a hűtőrendszer felújításával is meg volt bízva néhány évvel ezelőtt.
A gyergyószentmiklósi jégpálya egyébként 1982-ben épült.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.