Több mint félezer túrázó

Emlékezetes volt a 2. UTT

113

Felülmúlta az előzetes várakozást a május 5-i 2. Udvarhelyi TeljesítményTúra. Összesen 566-an csatlakoztak a Menjünk ki a természetbe! mottóval szervezett közös természetjáráshoz.

Több mint félezer résztvevő. Várakozáson felüli teljesítmény Fotó: Benedekfi Géza / Facebook

Tavalyhoz hasonlóan idén is három táv közül választhattak a Székelyudvarhely környékét bejáró teljesítménytúrára jelentkezők: ki-ki kedve és erőnléte szerint vághatott neki a 10, 20, illetve 35 km-es szakasznak.
A résztvevők ugyan más-más helyszínről indultak el, de közös helyszínen, a Budvár aljában értek célba, ahol a szervezők ebéddel és a jólesőn fáradt vándoroknak járó jutalommal is várták a beérkezőket. El nem tévedt senki, hiszen az EKÉ-sek a helyes irányt mutató útvonaljelzéseket, az ellenőrző pontokat már napokkal a rajt előtt felfestették, kijelölték és felállították, ugyanakkor az okostelefonokon böngészhető térkép is segített az eligazodásban.
Esőköpenyre nem volt szükség, a forrón tűző napsütés ellen védő fejfedőre, ivóvízre és kitartásra annál inkább. A szép idő kedvezett annak is, hogy a túrázók útjuk során olyan perspektívából lássák a várost és környékét, amilyenből csak ritkán, vagy soha korábban. Jézus Szíve kápolna – Mondó-hegy – Szarkakő – cekendi szeméttározó – Fenyéd – Kadicsfalvi Rez – Horváska – Szejke – Ugron-kápolna – Budvár – Hodgyai-legelő – Csicser – Csicser tangazdaság – az UTT2018 ezt az útvonalat kínálta a résztvevőknek.
A teljesítménytúra – bár bizonyos idő alatt kellett célba érni – nem verseny volt, sokkal inkább kaland, hegyen-völgyön átvezető, jókedvű társas barangolás. Résztvevői a szervezőktől tárgyi ajándékokat kaptak jutalmul, de a félezernél több túrázónak elsősorban a közös természetjárás öröme volt az, ami emlékezetessé tette a verőfényes májusi szombatot.
A túrát az Erdélyi Kárpát-Egyesület (EKE) Székely­ud­var­helyi Osztálya és a Székelyud­var­helyi Közösségi Alapítvány (SZKA) szervezte, együttműködésben a Feel Good Sportegyesülettel és a Szekler Teker Egyesülettel.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.