Több mint életforma

kerékpáros felvonulás csíkszeredában

159

Gyermekeknek szóló tájékoztató és játékos programokat követően több mint háromszázan tekerték körbe Csíkszeredát tegnap a Föld napja (április 22.) alkalmából szervezett, hagyományossá vált kerékpáros felvonuláson. Csonta László, a szervező Zöld SzékelyFöld Egyesület elnöke a jól kiépített bicikliutak és a beleseveszélyes járdák közti különbségre hívta fel a figyelmet.

Sosem lehet elég korán elkezdeni. Két keréken Fotó: László F. Csaba

A Zöld SzékelyFöld Egyesület tizedik alkalommal szervezte – a Szekler Teker Egyesülettel közösen – a Föld napi csíkszeredai kerékpáros felvonulást. Az esemény célja a biciklis közlekedés fontosságának hangsúlyozása, illetve a bicikliutak állapotának felmérése.
Idén a korábbiakhoz képest is színesebb programmal készültek. Reggeltől a felvonulásig gyermekfoglalkozásokat tartottak a Szabadság téren: ügyességi pályákon próbálhatták ki tudásukat a gyermekek, ugyanakkor közlekedési táblákkal, kötelező felszerelésekkel ismerkedhettek, sőt környezeti nevelésen is részt vehettek. Több mint hetven gyermek tekert, tanult, figyelt.
A nap fénypontja azonban idén is a felvonulás volt: mint megtudtuk, több mint 300-an vágtak neki a kijelölt útvonalnak.
– Aránylag sok kerékpárutunk van Csíkszeredában, de nincs mindegyik jól kijelölve. Ha a bicikliutat nem építik megfelelően, akkor sok esetben csak balesetveszélyes járdaszakaszokat teremtenek, amely állandó konfliktushelyszín a gyalogosok és a biciklisek között – osztotta meg legfontosabb tapasztalatát Csonta László egyesületi elnök.

Kovács Hont Imre

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek