Több mint 148 ezer diák kap támogatást

46

Meghozta végleges döntését a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.: hamarosan minden pályázó megkapja az értesítést, hogy jogosult-e a Szülőföldön magyarul nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-vásárlási támogatásra. Az idénre meghirdetett 17 200 Ft megfelelő összeget legkésőbb szeptembertől kezdi folyósítani az ezzel megbízott OTP Románia Bank.

Szulofoldon_magyarul_TNK_3321_LR

Miután a program koordinálásával megbízott Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének munkatársai előzetesen megvizsgálták a Szülőföldön magyarul programban a csíkszeredai irodához beérkezett pályázatokat, továbbították a dokumentumokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek, amely a napokban meghozta döntését.
– Idén 148 836 pályázó részesül a nevelési, oktatási támogatásban illetve 1601 hallgatói igénylést hagyott jóvá a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Az ellenőrzés során 1533 nevelési, oktatási, valamint 32 hallgatói igénylést utasítottak el – tájékoztatta lapunkat Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.
Az igénylők a következő időszakban megkapják az értesítő leveleket, amelyekből megtudhatják, hogy jogosultak-e a 17 200 Ft értékének megfelelő pénztámogatásra.
– A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a sikeres pályázók névsorát továbbítja az OTP Banknak, amely ellenőrzi, hogy az igénylőknek van-e már számlaszáma. Az előző években megszokott módon a folyószámlával rendelkezőknek előbb elkezdődik a kifizetése. Az ábécé sorrendben felállított ütemezési névsor megtalálható lesz a honlapunkon – részletezte a programkoordinátor. – Azoknak a sikeresen pályázóknak, akik még nem rendelkeznek számlaszámmal, a bank előállítja a folyószámlát/kártyát. Irodánk pedig értesíti az érintetteket, hogy mikor és melyik kirendeltségnél vehetik azt át – fűzte hozzá.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.