2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Több lehetőséget mérlegelnek

Készül a gyergyószentmiklósi önkormányzat arra az esetre, ha novembertől biztosítania kell a fűtésszolgáltatás folytonosságát, ugyanakkor tárgyalásokat folytatnak befektetőkkel, akik a távozni készülő E-Startól átvennék a szolgáltatást – minderről Nagy Zoltán alpolgármester beszélt sajtótájékoztatón.

Fűtésszolgáltatás lesz, de még nem lehet tudni, ki biztosítja Fotó: Lázár Hajnal
Fűtésszolgáltatás lesz, de még nem lehet tudni, ki biztosítja Fotó: Lázár Hajnal

Nem lesz kiesés a fűtésszolgáltatásban Gyer­gyó­szentmiklóson – szögezte le tegnapi sajtótájékoztatóján a város alpolgármestere, Nagy Zoltán. Az elöljáró bejelentette, az önkormányzat felkészül a fűtésszolgáltatás folyamatosságának biztosítására, amennyiben az E-Star távozik a városból. Kifejtette, az ügy kapcsán, több síkon is zajlik a szervezés. Mivel jelenleg a szolgáltató álláspontja az, hogy november hatodikától kivonul a városból, a városvezetés felkészül arra, hogy szükség esetén biztosítani tudja a folytonosságot. Szervezeti átalakítást terveznek a polgármesteri hivatal szakapparátusán belül, jelenleg a Köztisztviselők Országos Ügynökségének (ANFP) jóváhagyására várnak.
Külön jogi személyiséggel rendelkező alintézményt hoznának létre, a jelenlegi szolgáltató vállalattól a termelés és adminisztráció terén dolgozó személyzetet vennék át versenyvizsga útján. A napokban ezekkel a személyekkel megbeszélést tartanak. Az átszervezést úgy tudják megvalósítani, hogy minden be nem töltött állást a hivatalnál és alintézményeinél e célnak rendelnek alá. A szolgáltatás biztosításához szükséges engedélyeket a tevékenység elindítása után szereznék meg, hiszen erre lehetőséget biztosít a törvény.
Az alpolgármester azt mondta, az E-Star által a rendszer felújítására befektetett összeget a város saját forrásból nem tudja kifizetni, az lenne előnyösebb, ha sikerülne befektetőt találni, aki vállalná ezt a költséget és a szolgáltatás folytatását.
Megjegyezte, több befektető is érdeklődik, e téren is tárgyalások folynak. Hasonlóképpen ez ügyben egyeztetett a városvezető a minap Jean Adrian Andrei prefektussal és jogászaival. Folyamatos a kommunikáció az E-Starral is, Nagy elmondása szerint határozott az az álláspont, miszerint a szolgáltató távozni szeretne, viszont amennyiben sikerül valamiféle megállapodásra jutni, akkor hajlandó tárgyalni annak lehetőségéről, hogy biztosítsa a fűtést, amíg át nem adják a rendszert más befektetőnek vagy az önkormányzatnak.
– Ha nem tudunk megállapodni az E-Starral, akkor bírósági úton folytatódik az ügy rendezése – szögezte le az alpolgármester.
Hozzátette, szeretné, hogy a tanácstestület fogalmazzon meg egy közös álláspontot, amit ebben a kérdésben a város képvisel.
A fűtés egyébként a mai naptól indul Gyergyószentmiklóson, a szolgáltató közlése szerint egyelőre a reggeli és esti órákban. Aki nem szeretné, hogy már most kimelegedjenek a fűtőtestek lakásában vagy éppen ellenkezőleg, többórás fűtést szeretne, az letehet egy kérést az E-Starhoz, viszont a lépcsőház lakóinak több mint fele kell egyetértsen a módosítással. Egyes tömbházakban és több közintézményben egyébként már az elmúlt napokban igényelték a fűtés indítását.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,320RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb