Több iskola indít duális képzést

Még lehet iratkozni szakoktatásra

735

Szinte valamennyi, a megyében induló hároméves szakiskolai osztályban van még hely – tudtuk meg a szakközépiskolák vezetőitől. Az intézményvezetők szerint idén újra mérsékelt az érdeklődés a szakoktatás iránt, többen a duális képzés bevezetésével próbálják még vonzóbbá tenni a szakmatanulást.

Fotó: László F. Csaba

Bőven van még hely a megyében induló szakiskolai osztályokban – derült ki az általunk megkeresett tanintézmények statisztikai adataiból. Az üres helyek egy részét várhatóan a pótvizsgára maradt, nyolcadik osztályt végzett diákok fogják feltölteni, a továbbtanulás iránt érdeklődők augusztus 31-én, pénteken és szeptember 3-án, hétfőn iratkozhatnak a szakoktatásban maradt üres helyekre.
Megkerestünk néhány szakközépiskolát, hogy arról érdeklődjünk, milyen szakmák közül választhatnak a diákok az őszi beiratkozáskor. A csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola három profilban indít szakosztályt, mindhárom osztályban vannak még helyek a villanyszerelő, a kőműves és az ács szakon is. A Székely Károly Szakközépiskolában is vannak még helyek a hároméves szakoktatásban induló hálózati villanyszerelő és autószerelő szakokon, illetve az duális képzésben is. Duális képzést biztosít az iskola egy összevont hegesztő és esztergályos osztályban.
A szintén csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola szakosztályaiba is várják az érdeklődőket, itt kertész, erdész és asztalos profilok közül választhatnak azok, akik szakmunkás diplomát szeretnének szerezni.
A duális képzés bevezetésével próbálkozik a gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakközépiskola is, az erdészeti osztály betelt, de vannak még helyek a cukrász–pék, illetve a vasöntő szakon.
A gyergyószentmiklósi Fo­ga­rasy Mihály Szakközépiskola hároméves szakoktatásban induló osztályaiban is vannak még helyek, ősztől új profilt indít az iskola: az ipari gépszerelő osztályt, ahová szintén jelentkezhetnek a nyolcadik osztályt végzett diákok, de vannak még helyek az autószerelő és az asztalos osztályokban is.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.