Több helyen lesz ünnepi díszvilágítás

Karácsonyra készül Csíkszereda

227

Elkezdődött az ünnepi díszvilágítás beüzemelése Csíkszeredában. Tegnap felkerültek az első angyalt formázó fényfüzérek a Petőfi sétálóutcában, és az önkormányzat tervei szerint ebben az évben minden eddiginél több helyszínen borul fénybe a város.

Szerelik az ünnepi fényfüzéreket a Petőfi utcában Fotó: László F. Csaba

Tegnap elkezdődött az ünnepi díszvilágítás beüzemelése Csíkszeredában, ahol a délelőtti órákban szerelték fel az első fényangyalokat a Petőfi utcában. Érdeklődésünkre Prigye Kinga, a polgármesteri hivatal kulturális irodájának vezetője elmondta: a város újabb pontjai kapnak ünnepi díszvilágítást.
– A főbb sétányok: a központi park, a Szabadság tér, a Petőfi utca, a Majláth Gusztáv Károly tér és a promenád feldíszítése mellett idén először a Testvériség sugárút is szerepel az ütemtervben. Advent első vasárnapjára a központi részt teljes egészében feldíszítjük – számolt be Prigye Kinga, megjegyezve: a Hargita és Kossuth utca, valamint a vasúti felüljáró sem marad ki a díszvilágításból.
Kiemelte: a város bejáratát is megpróbálják ünnepi fénybe borítani.
– Körülbelül ötvenezer lej áll a város rendelkezésére. Ebből az összegből gazdálkodunk, vásárolunk új díszeket, de felhasználjuk a korábbi évekből megmaradt díszítőelemeket is. Természetesen a különböző javításokat is figyelembe vesszük – jelentette ki a polgármesteri hivatal kulturális irodájának vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy csíkszeredai lakos adományozta az idei karácsonyfát, amelyet a jövő héten vágnak ki.
Az adventi koszorúhoz szükséges ágakat a csíkzsögödi közbirtokosság ajánlotta fel a város részére.
A tervek szerint november 28-ra elkészülnek a karácsonyfadíszek is. A munkafolyamatról Bakó Klára képzőművész nyilatkozott lapunknak.
– Hatan dolgozunk a díszek elkészítésén. Már két hete elkezdtük a munkát, hiszen minden évben új darabok kerülnek fel a városi karácsonyfára – ecsetelte Bakó Klára, hozzáfűzve azt is, hogy emberi léptékű adventi naptárral is készülnek az ünnepekre.
A képzőművész rámutatott: a Petőfi Kávéház fölött foglal majd helyet a több mint kétméteres, lépcsőzetesen kialakított naptár.
– Ez az adventi naptár meghatározta a karácsonyfadíszek készítését is. Emiatt jelennek meg a számok is a faágakon. Emellett negyven lampion is helyet kap a karácsonyfán, de Fazakas Ildikó képzőművész harminckét gyermekportréja sem marad ki. Az angyalok és az édességek idén is visszatérő motívumok lesznek – jegyezte meg Bakó Klára.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek