Több díjat is kapott a Figura

Véget ért a kisvárdai színházfesztivál

165

Fontos elismeréseket kapott a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház a Magyar Színházak 30. Kisvárdai Fesztiváljának díjátadó gálaünnepségén. A társulat két előadást vitt a fesztiválra, és mindkettőt díjazták. Albu István igazgató elmondása szerint pedig természetesen örülnek az elismeréseknek, azonban nem ezek határozzák meg a tevékenységüket.

Két díjat is nyert a Phaedra. Sikeres előadás Fotó: Archív

Kisvárdára az Albu István által rendezett Phaedra, illetve Keresztes Attila rendezésében, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Kar Magyar Színházi Intézetével alkotott koprodukciót, a Tavasz ébredése című előadást vitte a Figura.
A Phaedra két díjat is kapott: az Emberi Erőforrások Minisztériumának a legjobb látványért járó díját érdemelte ki az előadás, emellett Bocsárdi Magornak ítélték a legjobb színpadi zenéért járó elismerést. A gyergyószentmiklósi társulat másik előadását is díjazták, a Tavasz ébredése című darab a legjobb hallgatói előadásért és a kiemelkedő színészi jelenlétért járó oklevelet nyerte el.
A Figura igazgatója, Albu István lapunk érdeklődésére megjegyezte, természetesen örülnek az elismeréseknek, azonban inkább a fesztiválon való részvétel pozitívumát emelte ki. Mint mondta, fontos, hogy a társulat által képviselt értékeket máshol is szem előtt tartsák.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.