2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Tizennyolcas lett az SZKC

Zsinórban a hatodikért szállt harcba a Székelyudvarhelyi KC. A férfi kézilabda Nemzeti Liga tegnapi mérkőzésén nem adták könnyen a pontokat, alaposan meg kellett izzadnia a házigazdáknak a Dunărea Călăraºi-sal szemben. Az első játékrészben néggyel az ellenlábas, a másodikban hattal a hazaiak voltak előnyben. A legvégén maradt még ebből, jó meccsen tartotta meg százszázalékos mutatóját az SZKC, ezzel pedig továbbra is ott van a tabella elején.

A második félidőt megnyomta az SZKC, és behúzta a hatodikat Fotó: Sinka-Király Levente
A második félidőt megnyomta az SZKC, és behúzta a hatodikat Fotó: Sinka-Király Levente

Nehezen teltek meg a sportcsarnok lelátói tegnap délután. Persze a szervezők sem tették volna erre az időpontra, amennyiben nincs a tévétársaság felkérése, miszerint közvetíti a mérkőzést. Azért a szurkolók becsületére váljon, folyamatosan érkeztek, negyedóra elteltével már szinte telt ház volt. A Székelyudvarhelyi KC a Szabó – Mihalcea, Markez, Tálas, Onyejekwe, Rusia, Ojleszki (pályára lépett még: Orbán – Sipos, Kuzmanoszki, Csog, Szász) hetessel kezdte a Dunărea Călărași ellen, akiknél látszott, hogy győzni jöttek a két egymás után kikapott bajnokijuk után.
Az udvarhelyiek indították jobban a találkozót, de ezt nagyon hamar kiegyenlítette az ellenfél, fokozatosan pedig a vezetést is átvette. Mind védelemben, mind pedig támadásban akadozott a házigazdák játéka, így nem is csoda, hogy a 16. percben 5–9-nél időt kért az edző, Vlad Caba. A fiúk össze is kapták magukat, Szabó Levente remekelt a kapuban, a hátrány is fogyni kezdett, a 21. percben pedig ki is egyenlített az SZKC, a pihenőre minimális előnyt kovácsolt (13–12).
A második félidőben sokkal jobb kézilabdát mutattak a felek, szép akciókat követően születtek a gólok. Az udvarhelyiek „termeltek” jobban, Vladimer Rusia az eddigi közepes teljesítményét feledtette a szurkolókkal, nem is csoda, hogy hét találatig meg sem állt. Őt követte a Mihalcea Andrei–Goran Kuzmanoszki páros.
Többször is eldönthette volna végérvényesen a találkozó kimenetelét a házigazda, de ezt csak az 55. percben érezhettük, amikor 29–23 volt az állás. A végére maradt néhány Dunărea-gól, valamint egy piroslap. Ezt a csapatkapitány, Kuzmanoszki kapta, vélhetően egy ütésért. Ez az egyetlen jelenet keserítette el kissé a lefújás utáni ünneplést. Az SZKC megszerezte hatodik győzelmét zsinórban, azaz a tizennyolcadik pontját.

Eredmény: Székelyudvarhelyi KC – Dunărea Călăraşi 29–27 (13–12) /az SZKC gólszerzői: Rusia 7, Markez, Mihalcea 6-6, Kuzmanoszki 5, Onyejekwe 3, Ojleszki, Sipos 1-1/.

Józsa Csongor

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb