2021, január 22, péntek.
custom_html_banner1

Tizennyolc dobogós helyezéssel zárták a viadalt: Megyei cselgáncssikerek Onești-en

Nemzetközi cselgáncsversenyen vettek részt az elmúlt hétvégén a csíki sportolók, az Oneşti-ku­pán olasz, moldáv és romániai versenyzők indultak. A közel félezer résztvevő közül tizennyolc Hargita megyei sportoló állt dobogóra.

A Csíkszentdomokosi Judo Klub öt versenyzőjéből négyen dobogón zártak Oneşti-en

Négy Hargita megyei klub cselgáncsozói vettek részt az elmúlt hétvégén az Onești-kupán. A Bákó megyei városban tizenegyedik alkalommal tartottak nemzetközi cselgáncsversenyt, amelyen idén olasz, moldáv és romániai sportolók vettek részt, összesen 484-en. A megyebeli sportolók összesen tizennyolc dobogós helyezéssel tértek haza a rangos viadalról.
A Csíkszentdomokosi Judo Klub öt versenyzővel volt jelen az Onești-kupán. Szőcs László, Silló István és Katona Szabolcs edzők tanítványai közül Szabó Bence az első, Szász Balázs a második, míg Márton Medárd és Bodó Leo a harmadik helyen zárt, a csapat ötödik tagja, Bálint Ádám nem ért el ugyan helyezést, de remekül küzdött ellenfeleivel.
A Csíkszeredai Koka’s Judo Team Sinka Szabolcs, Albert Csaba és Papp Róbert Flórián edzők vezetésével tizenegy sportolóval indult az elmúlt hétvégi viadalon. Az U11-es korosztályban Kóka Krisztián (27 kg) az első, Becze Boróka (23 kg) a második, míg László Andrea (29 kg) az ötödik helyen zárt. Az U15-ös korosztályban Ladó Ákos (46 kg) és Lajos Orsolya (52 kg) az első helyen végzett, Túros Bence (42 kg) a harmadik helyen zárt, míg Miklós Balázs (46 kg) a hetedik lett. Részt vettek, de nem értek el helyezést László Pál, Isán Balázs, András Janka és Mag Endre.
Az ISK Csíkszereda és a Szent­egyházi Mártonffi János Általános Iskola közös csapattal indult, a gárdát Dániel Albert és Pantea Cornel edzők készítették fel és kísérték el az Onești-kupára. Az U11-es korosztályban Balázs Hunor (50 kg) a második, míg Balogh Péter (30 kg) a harmadik helyen zárt, az U13-as korcsoportban Mátyás Gellért (38 kg) és Tamás László (42 kg) a második, Fazakas Bálint (46 kg) és Kádár Dalma (52 kg) a harmadik, Lőrincz Márk (38 kg) pedig az ötödik helyen zárt. Az U15-ös korosztályban Mihály Hunor (66 kg) és Székely Botond (55 kg) megnyerte súlycsoportjának küzdelmeit, Bara Csongor Csaba (55 kg) és Antal Armand (60 kg) pedig az ötödik helyen végzett.
A Csíkszeredai Sportklubtól Dánél Sándor edző tanítványa, Farkas Kende az U13-asok közül a 34 kg-os súlycsoportban a 3. helyen zárt.
A csíki cselgáncsozók számára a hétvégén újabb viadalt rendeznek, ezúttal a sportolók Csík­szentdomokoson állnak tatamira. A regionális viadalt az U9-es, U11-es és az U13-as korosztályoknak írták ki, a versenyre Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyéből több mint kétszáz sportolót várnak.

Moldáviában ishelytálltak
November utolsó hétvégéjén a Moldáv Köztársaságban is rajthoz álltak a csíki cselgáncsozók. A Călărași-on tartott 12. Moldáv Nemzetközi Nyílt Bajnokságon tizenegy csíki sportoló vett részt, közülük heten tértek éremmel haza.
A Csíkszentdomokosi Judo Klub sportolója, Márton Medárd az U10-esek 42 kg-os súlycsoportjában a második helyen végzett tizenkét résztvevő közül. A rangos viadalon a Csíkszeredai Koka’s Judo Teamtől tízen voltak jelen, Benczédi Zoltán (42 kg) az első helyen zárt, Erőss Dávid (38 kg) a második lett, Szász Roland (27 kg), Kóka Krisztián (30 kg), Erős Ádám (38 kg) és Magyari Dávid (38 kg) a harmadik helyen végzett, míg Benczédi Tamás (30 kg) az ötödik helyet szerezte meg. A csapatnak még tagja volt Mihály Botond (27 kg), Farkas Dávid (34 kg) és Barabás Dávid (38 kg), ők hárman a selejtezőkörben búcsúztak a küzdelmektől.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,341RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb