Tizennégyen vettek részt

Jól vizsgázott a Hargita Offroad

158

Három kategóriában egy terep- és egy triálversenyt szerveztek az elmúlt hétvégén a terepralisok számára Hargita­fürdőn. A résztvevők szerint megérdemli a viadal, hogy jövőben országos bajnoki futamot tartsanak a Hargita-hegységben.

Jól sikerült a viadal. Jövőre akár országos versenyt is szervezhetnek

A várakozáson felül teljesítettek a szervezők – legalábbis ezen a véleményen voltak a versenyzők, akik a hétvégén részt vettek a Hargita Trophy terepautós versenyen. A Csíki Offroad Club SE-nek ugyan ez volt az első viadala rendezőként, ám az egyesület vezetői évek óta szerveznek a térségünkben hasonló eseményeket, sokáig például Csíkszereda adott otthont a triálnak. Ám idén ezt is Hargitafürdőre költöztették. A Hargita Trophy-n tizennégy, a triálon tizenkét páros indult.
A verseny főpróba is volt a Csíki Offroad Club számára, hiszen a Román Autósport Szövetség (FRAS) tereprali-bizottságának megfigyelője is jelen volt az eseményen, amelynek szervezői bíznak abban, hogy jövőben akár országos bajnoki futamot is tarthatnak, ez viszont nagyban függ a FRAS megbízottjának beszámolójától is. Tény, hogy a versenyzők többsége pozitívan nyilatkozott a szervezésről, mindenkinek nagyon tetszett a triál és a terepen kialakított pálya is, amely a Csíkcsicsói Közbirtokosság területén volt.

Eredmények
Hargita Trophy. Nyílt verseny: 1. Parvulescu Sorin/Popa Sorin, 2. Piedemonte Andrei/Romeo Andrei, 3. Pinto Pedro/Tutuianu Robert, 4. Fazakas Ferenc/Lőrincz Hunor; Standard A kategória: 1. Tankó Sándor/György Zoltán, 2. Csernátony László/Lőrincz Arthúr, 3. Sánta Árpád/Bucur Ioan, 4. Miklósi László/Ghita Mihai, 5. Moldovan Mihai/Sánta Dávid, 6. Vári Ferenc/Szász Árpád; Standard B: 1. Cornea Mihai/Székely Stefan, 2. Balogh Lehel/Péter László, 3. Mitulici Daniel/Ungureanu Vasile, 4. Csucsák András/György Loránd.
Hargita Trial. Nyílt: 1. Fazakas Ferenc, 2. Parvulescu Sorin, 3. Pinto Pedro, 4. Pie­demonte Andrei; Standard A: 1. Csernátony László, 2. Tankó Sándor, 3. Sánta Árpád, 4. Miklósi László, 5. Moldovan Mihai; Standard B: 1. Cornea Mihai, 2. Balogh Lehel, 3. Mitulici Daniel.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek