Tizenkét másodperc hiányzott

106

Létfontosságú meccset játszott a Csíkszeredai Imperial Wet alakulata a Temesvári Informatica vendégeként a román teremlabdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában. Az egyetlen reményt adó lehetőség a felsőházi rájátszásra a győzelem ki­csi­karása volt, ám döntetlen szü­letett, ami az alsóházhoz röpíti közel a csíkiakat. Az FK Szé­kely­udvarhely a harmadik he­lyért játszott Galaccal.

Közel voltak a három ponthoz. Keserű szájízzel távoztak a csíkiak Fotó: Pál Zoltán/Archív

Egyetlen elfogadható eredmény lehetett a Csíkszeredai Imperial Wet alakulatának a román teremlabdarúgó-bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a Temesvári Informatica otthonában, éspedig a győzelem. Akárcsak az FK Szé­kelyudvarhelynek, amely a harmadik helyért játszott rangadót a Galaci Uniteddel.

Keserű döntetlen
Ehhez mérten nagyon jól kezdte a mérkőzést a csíki alakulat, már egészen a hazaiak térfelén igyekeztek labdákat szerezni és megzavarni a temesváriakat a labdakihozatalba. Ez alaposan meglepte a bánságiakat, és sokszor üggyel-bajjal sikerült ezt elérniük, igaz, a védelmük nagyon rendben volt, amennyiben Alvaróékhoz került a játékszer. Ebben a felállásban zajlott le az első félidő. A védelmek jól zártak, ellenben a hazaiak ellentámadásai néha üzemzavart tudtak okozni, de a legnagyobb lehetőségüket Rakics a kapufára durrantotta. A második félidőben sem változott sokáig az eredmény. Majd elég volt, hogy Cezar Ribeiro két alkalommal villanjon és két távoli lövést beakasszon a hazaiak hálójába. Az első a hosszú sarokba, míg a második a kapus lábai között ment át a gólvonalon. A hazaiak edző-játékosa, Robert Lupu időt kért, és vészkapus megoldásra szánta el magát. Ez pedig bejött a temesvári csapatnak. Előbb a szerb Rakics szépített, majd jól beállt a csíki csapat védekezni. A meccs utolsó másodperceiben a játékvezetők nem értették meg egymást: az egyik szögletet ítélt, egy keresztbe lőtt labdánál a hazaiaknak, míg a másik vendég kidobást, végül előbbi ítélete volt perdöntő. A csíkiak által is vitatott ítéletből viszont Rakics megszerezte az egyenlítő találatot, amikor még 12 másodperc volt a meccsből. Szőcs Loránd is vészkapus megoldásra váltott, de ez szinte visszafelé sült el, ám Rakics rosszul célzott.
Ez a döntetlen szinte mondhatni, hogy egy vereséggel ért fel. Jelen pillanatban a Csíkszeredai Imperial Wet, a CSM Poli Iași, illetve a Dunărea Călărași 21-21 ponttal áll a tabella 5–6–7. helyén. Az utolsó fordulóban a Iași a Resicát, a Călărași az FK Székelyudvarhelyt, míg az Imperial Wet a Marosvásárhelyi City’US-t fogadja. Amennyiben pontegyenlőség lesz a csapatok között, akkor a hármas közül az Imperial Wet az alsóházban folytatja a bajnokság további szakaszát. Hogy ez ne így történjen nagy csoda kell szülessen.

Negyedik helyen zárnak
A harmadik hely szempontjából fontos mérkőzést rendeztek Székelyudvarhelyen, ahol a Jakab Zoltán által dirigált FK a Galaci Unitedet fogadta. A meccs előtt a Duna-partiak voltak kétpontos előnyben, és ezt kellett volna ledolgozni. Nem sikerült. Bár nagyon kiegyenlített, küzdelmes mérkőzést hozott az első félidő, számos lehetőséggel mindkét oldalon, a vezetést három perccel a szünet előtt a Galac szerezte meg. A térfélcserét követően rálépett a gázpedálra az FK, de a játék képével ellentétben, a tavalyi ezüstérmes vitt be újabb találatot, kettőt is gyorsan egymás után. Jakab Zoltán kénytelen volt kockáztatni, és a vészkapus megoldásra váltott, ami eredményre vezetett, miután Szécsi talált be. Az újabb hazai gól viszont nem jött. Nem így a túloldalon, hiszen a 35. percben Varela lezárta az összecsapást.
Ezzel eldőlt, hogy az FK a negyedik helyen zárja az alapszakaszt, és így a második, illetve ötödik helyezettel csatáznak a felsőházban, továbbá 1 pontot visznek magukkal.

[box type=”shadow” ]Eredmények

17. forduló: Temesvári Informatica – Csíkszeredai Imperial Wet 2–2 (0–0) /Rakics (38., 40.), illetve Ribeiro (23., 30.)/; FK Székelyudvarhely – Galaci United 1–5 (0–1) /Szécsi (30.), illetve Covaci (17.), Varela (23., 35.), Tănase (29., 32.)/.[/box]

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe március 20-i számában jelent meg.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek