2021, január 28, csütörtök.
custom_html_banner1

Tizenhat csapattal indul a 14. Székelyföld Kerékpáros Körversenye

Egy hete még 22 csapat volt a nevezési listán, ám alig két nappal a verseny előtt ez 16-ra apadt. A tervek szerint így tizenhat csapatos lesz az idei Székelyföld Kerékpáros Körversenye. Hét kontinentális csapat, hat klubcsapat és három válogatott jelentkezett.

A 14. kiírásához érkezett Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelynek megszervezése nagy kihívásnak bizonyult. Mindez a koronavírus okozta világjárvány következtében, ezért több pluszintézkedést kellett foganatosítani.

Nehézséget okozott a szervezőknek az is, hogy az előre benevezett csapatok folyamatosan léptek vissza a versenytől a Romániát övező szigorítások miatt. Míg egy héttel ezelőtt 22 csapat volt a biztos listán, addig ez a szám a verseny előtt két nappal 16-ra csökkent. Jelen állás szerint hét kontinentális csapat, hat klubcsapat és három válogatott fog rajthoz állni a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség naptárban 2.2-es besorolással bíró versenyen.

A hagyományos vonatkozások továbbra is fontosak maradtak. Továbbra is az önkormányzati összefogás biztosítja a legfontosabb székelyföldi nyári sportesemény szervezeti és forrási hátterét. A magánpartnerek és támogatók is a korábbi években megszokottak maradtak. A Tusnád Ásványvíz Rt. már az alapításnál is jelen volt, a csíkszeredai Ing Service útépítő vállalat a körverseny évek óta biztos támasza, miként a Heineken Románia is. A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány pedig két évvel ezelőtt lépett a támogatók sorába, akárcsak a Román Kerékpáros Szövetség is.

A megkülönböztető mezek is a tavalyiak: az éllovasnak járó mezt – narancs-fekete – az Ing Service adja, míg a pontverseny éllovasa által viselt mez piros-fekete lesz, Székelyföldet megjelenítve, hiszen Csíkszereda Önkormányzata mellett az esemény főtámogatói Kovászna és Hargita megye tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós és Kézdi­vá­sárhely megyei jogú városok. A legjobb hegymenőnek járó ezüstszínű mez a Csíkszereda, a 23 év alatti legjobb versenyző megkülönböztető kék mez pedig a Tusnad nevet viseli. A legjobb magyar versenyzőnek a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány támogatta zöld mez, a legjobb romániainak pedig a Ciuc Radler sárga meze jár. 

A mezőny szerdán, augusztus 5-én, a Sepsiszentgyörgy utcáin zajló prológgal indít, majd másnap jön a hagyományos háromszéki Kastély-etap. Utóbbi útvonala ezúttal nem hagyja el Kovászna megyét. Csütörtökön a közel 200 kilométeres Király-etap lesz soron, míg a zárónapon két félszakaszt rendeznek. Előbb szombat délelőtt az egyéni időfutamra kerül sor, majd délután jön a Felcsíkot és Alcsíkot összefogó III. B félszakasz, amely Csíkszereda utcáin fejeződik be.

 

A részt vevő csapatok

Kontinentális csapatok: Team Novak (Románia), Goitti Victoria – Savini Due Team (Románia), Mazowsze-Serce Polski (Lengyelország), LKT-Team-Brandenburg (Németország), Vino-Astana Motors (Kazahsztán), Dukla Banska Bystrica (Szlovákia), CCC Developement Team (Lengyelország).

Klubcsapatok: UVT-Devron West Cycling Team (Románia), CS Steaua București (Románia), Delio Gallina Colosio Eurofeed (Olaszország), Drag RT Cycling Team (Bulgária), Levski-Doltcini RT (Bulgária), Epronex-BSS Oil (Magyarország).

Válogatottak: Románia válogatottja, Szerbia válogatottja és Szlovákia válogatottja.

Szakaszok

Prológ, augusztus 5. (5,51 km), 18.00: Sepsiszentgyörgy utcáin.

I. szakasz, augusztus 6. (175,6 km), 11.00: Sepsiszentgyörgy – Kovászna – Kézdivásárhely – Bálványos – Mikóújfalu – Barót – Bölön – Sepsiszentgyörgy.

II. szakasz, augusztus 7. (198,44 km), 11.00: Csíkszereda – Gyergyószentmiklós – Borzont – Parajd – Székelyudvarhely – Szentegyháza – Csíkszereda.

III. A szakasz, augusztus 8. (5,65 km), 10.00: Tolvajos-tető – Hargitafürdő.

III. B szakasz, augusztus 8. (122 km), 16.30: Csíkszereda – Csíkrákos – Csíkszépvíz – Csíkszereda – Csíkszentkirály – Csíkszentimre – Tusnád – Csíkszentmárton – Csíkbánkfalva – Csíkszentlélek – Csíkszereda – 7 kör Csíkszereda utcáin.

Fontos tudnivaló, hogy a mezőny a fentebb említett útszakaszokon való áthaladása során forgalomkorlátozásra kerül sor. A prológ, a III. A, illetve a III. B szakasz zárókörei során teljes útlezárásra kerül sor.


Kapcsolódó cikkek:

14,358RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb