Tizenhárom magyar siker

Négy magyarországi jégkorong­csapat játszott utánpótlás mér­kőzéseket a hétvégén a me­gyében, a budapesti gárdák sok győzelmet arattak. A hazai ifjúsági bajnokságban is rendeztek mérkőzéseket, igaz, kettőt el is napoltak az utolsó pillanatokban.

Újabb zsúfolt hétvégén vannak túl a megyei jégkorongozók, Csíksze­re­dában, Csíkkarcfalván és Gyer­gyószentmiklóson összesen huszonnégy ifjúsági mérkőzést rendeznek péntektől vasárnapig.
A magyar U14-es pontvadászat keretében tizennyolc meccset játszottak a hét végén, három budapesti csapat, a MAC, a Pesterzsébeti HC és a Ferencváros két-két meccset játszott a Felcsík SK, az ISK Gyergyószentmiklós és az ISK Csíkszereda csapataival. Sajnos a meccsek többségét a magyar csapatok nyerték. Az U12-es bajnokságban az Újpest játszott a megyében, a korosztályos kiírás szerint eredményt nem számolnak.
A hazai U18-os bajnokságban hat meccset írtak ki a hét végére, négyet le is játszottak, kettőt viszont az utolsó pillanatokban halasztottak el. Ma és holnap 17.30-tól viszont U16-os bajnokikat rendeznek a Vákár Lajos Műjégpályán, ahol az ISK Csíkszereda a Brassói Coronát fogadja.

Eredmények
Magyar U14: Felcsík SK – MAC Budapest 2–5 és 1–4, ISK Csíkszereda – Pesterzsébet 5–2 és 3–6, ISK Gyergyószentmiklós – Ferencváros 4–0 és 3–1, ISK Gyergyószentmiklós – Pesterzsébet 2–6 és 3–10, ISK Csíkszereda – MAC 0–5 és 1–6, Felcsík SK – Ferencváros 3–2 – büntetőkkel és 3–2, ISK Csíkszereda – Ferencváros 0–1 és 1–3, Felcsík SK – Pesterzsébet 3–6 és 3–6, ISK Gyergyószentmiklós – MAC 0–5 és 3–13.
A bajnokságot a MAC vezeti 51 ponttal, Felcsík az ötödik 30, az ISK Gyergyószentmiklós a hetedik 26, az ISK Csíkszereda a nyolcadik 25 ponttal. A három erdélyi csapatnak egymás ellen van egy-egy mérkőzése.
Román U18: ISK Gyergyó­szentmiklós – Galaci Dunărea 6–1, 5–3, 5–4 és 7–4.

HN-összeállítás