Tizenhárom érem a szezonnyitón

120

Motorsportnak kialakított pályán kezdődött el az idei romániai kerékpáros idény, az Adancatán tartott viadalon a Novak Cycling Academy sportolói öt elsőséggel tértek haza. Csak egy gyerek kategóriában nem csíki sportoló nyert.

A Novák Cycling Academy gyereksportolói uralták a hétvégi versenyt

Tavasz-kupa névvel szervezett a Román Kerékpáros Szövetség gyerek, kadét és ifjúsági sportolók számára kerékpárversenyt. A 2018-as hazai versenyévad nyitóviadalának helyszíne az adancatai Motor Park Komplexum volt, de ezúttal a pályán nem autósok és motorosok, hanem kerékpárosok száguldottak, összesen hetvenkilencen.
A viadalon a Novák Cycling Academy és a Team Novak tagjai is rajthoz álltak, a gyerek korosztályban egy kategóriát leszámítva csak csíki sportolók győztek, míg az elite kategóriában is megyebeli sportoló győzött.
Vasárnap szintén a Motor Park Komplexumban tartják az idény második versenyét, március 25-én pedig Iași-ban szerveznek egy viadalt. Április 15-én Ploiești lesz a házigazdája a román bajnokság első futamának, április 22-én pedig a Szentimrei Büdösfürdő felé vezető megyei úton tartják a Hargita Mountain Challenge versenyt.

A csíkiak helyezései
Gyerekek. D kategória: Ferencz Ábel 1. hely. B kategória: fiúk: Novák Edmond 1. hely; lányok: Ferencz Dorottya 1. hely, Novák Ingrid 2. hely. A kategória: Szekeres Árpád-Áron 1. hely, Iacob-Csiszér Csongor 3. hely, Novák Edvárd 4. hely, Mezei Koppány 8. hely, Lukács Zsombor 9. hely, Nyulas Petres Norbert 16. hely.
Kadétok: Bodor Csongor Imre 3. hely.
Ifjúságiak: Török Szilárd 3. hely, András-Pótsa Péter 5. hely.
U23: Balázsi Lóránt 3. hely, László Péter 5. hely.
Elite: Sebestyén Szabolcs 1. hely
Amatőrök. Férfiak: Antal Gábor 2. hely, Bagoly Botond Adorján 4. hely, Ferencz Csaba 5. hely, Rúzsa Lehel 6. hely. Nők: Ferencz Kinga 2. hely.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe március 15-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek