Tizenegy új fertőzött Hargita megyében

Frissítve: Újabb hét eset a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán

917

Országos szinten pénteken 13:00 óra óta 23 080-ról 23 400-ra emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, a gyógyult személyek száma 16 308-ról 16 500-ra nőtt. Míg csütörökön 320 új megbetegedést jegyeztek, ez a szám a vizsgált időszakban 320 maradt. Hargita megyében a tegnapi 241 fertőzöttel szemben 252-et fertőzést jegyeztek. Az elhunytak száma 1473-ról 1484-ra emelkedett országos szinten, Hargita megyében nem jegyeztek új esetet.

Az ország területén 1392 személy van intézményesített karanténban az egy nappal korábbani 1429-cel szemben, a házi elkülönítésben lévők száma 86 167-ről 82 236-ra változott.

A kórházak intenzív osztályán 184 beteget ápolnak (tegnap 178 volt a számuk.)

Hargita megyében 6 személy van intézményes karanténban (tegnap 9-en voltak), 1272 személy tartózkodik otthoni elkülönítésben (54-gyel többen/kevesebben, mint 24 órával korábban. Eddig 252 fertőzéses esetet igazoltak, a gyógyultak száma 159 (28-cal több, mint egy nappal korábban), elhunyt 7 személy, a székelyudvarhelyi és a csíkszeredai kórházban 86 személyt ápolnak.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán elvégzett további PCR-tesztek újabb hét esetben mutattak ki koronavírussal való fertőzést – tájékoztatta a Hargita Népét az egészségügyi intézmény..

Mint írják közleményükben, csütörtökön zárult a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban a kardiológiai osztályon a teljes személyzet és minden beteg tesztelése PCR-teszttel, az esetleges újabb koronavírus-fertőzések kimutatására. Az eredmények további hét esetben igazoltak fertőzést: egy páciensnél és hat alkalmazottnál (5 asszisztens és egy takarító).

Az érintett pácienst a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba szállították, az alkalmazottak a kórház koronavírusos betegeket ellátó osztályaira vannak beutalva. Egy személynél jelentkeztek a Covid-19 betegség enyhe tünetei, a többiek tünetmentesek – írja a közlemény.

A dokumentum szerint a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kardiológiai osztályán összesen 20 személy fertőződött meg koronavírussal: 4 páciens és 16 alkalmazott (egészségügyi asszisztensek, ápolók, takarítók, orvosírnokok).

A következő napokban a teszteket megismétlik a betegek és az osztály munkatársai számára.

A kardiológai osztályon pénteken 23 beteget ápoltak. A kardiológiai járóbetegrendelő tevékenysége még mindig fel van függesztve, az osztályon pedig – a védőfelszerelés és védőintézkedések alkalmazása mellett – ellátják a bennfekvő betegeket. Akinek kardiológiai problémája van, az a sürgősségi osztályra jelentkezhet, a kardiológiai ügyeleti vonal működik. Akinek kórházi ellátásra van szüksége, azt a belgyógyászati osztályra utalják be, ha pedig súlyos beteg, aki speciális ellátást igényel, akkor felveszik a kardiológiai osztály koronária-őrzőjébe – hívja fel a figyelmet a közlemény.

A kórház vezetősége biztosítja a térség lakosságát arról, hogy a szükséges ellátást továbbra is mindenki megkapja és az intézmény alkalmazottai betartják a megelőző intézkedéseket – nyomatékosítja a dokumentum.

A kórháznak a koronavírus-fertőzöttek ellátásra működő osztályain pénteken, június 19-én 61 beteg volt beutalva, közülük 46-an igazoltan koronavírus-fertőzöttek, a többiek a betegség gyanújával kerültek kórházba. A tünetmentes és enyhe tüneteket mutató fertőzöttek ellátásra működő külső kórházi egységben jelenleg 13 személy kap ellátást – olvasható végezetül a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

 

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.