2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Tíz nap alatt két verseny

Tíz nap alatt két 2.1-es szorzójú versenyt is teljesítenek a Team Novák sportolói. Az elmúlt hét végén a Bihar Kerékpáros Körversenyen indultak a csíkszeredai csapat versenyzői, tegnap pedig elkezdték a Magyar Kerékpáros Körversenyt. Kemény mezőnyben kell helytálljanak.

Alig ért véget a Bihar Kerékpáros Körverseny a Team Novák számára, a csíkszeredai kontinentális csapat sportolói egynapos pihenőt követően tegnap már a Magyar Kerékpáros Körversenyen álltak rajthoz. Tíz nap alatt két, a nemzetközi szövetség versenynaptárában 2.1-es szorzójú viadalon kell helytálljanak a Team Novák kerékpárosai.
A Bihar Kerékpáros Körversenyen két teljes és két fél szakaszt teljesített a mezőny, a kerékpárosok összesen 620 kilométert tekertek négy nap alatt. Az első szakaszon a győzelmet a szlovén Marko Kump (Adria Mobil) szerezte meg, a Team Novákból Wilmar Molino Rico a 10., Jaime Alberto Restrepo Diosa a 31., Daniel Arroyave Canas (mind kolumbiai) a 35., Balázsi Loránt a 82., az ukrán Jehor Dementjev a 97., Novák Károly Eduárd pedig a 107. helyen ért célba.
A 2/A szakaszt a szerb Dusan Rajovic (Adria Mobil) nyerte, a Team Novákból Diosa az 56., Canas az 58., Dementjev a 85., Balázsi a 94., Rico a 109., Novák a 112. helyen zárt. A 2/B szakaszt a kolumbiai Daniel Munoz Giraldo (Androni Giocatolli nyerte, a csíki csapatból Dementjev a 27., Canas az 50., Balázsi a 69., Rico a 86., Diosa a 88. helyen zárt.
A 3. szakaszt a cseh Alois Kan­kovsky (Elkov Author) nyerte, a csíki gárdából Diosa a 6., Rico a 11., Dementjev a 25., Canas az 56., Balázsi a 85. helyen zárt. A versenyt összetettben Daniel Munoz Giraldo nyerte, a Team Novákból Dementjev a 35., Canas a 46., Diosa a 73., Rico a 77., Balázsi pedig a 84. helyen zárt, csapatban a csíki gárda a 15. lett.
Tegnaptól vasárnapig illusztris csapatok között versenyzik a Team Novák a Magyar Kerékpáros Körversenyen. A pro-tour-os francia Cofidis csapat mellett az olasz Androni-Giocattoli Sidermec és Neri Sottoli-Selle Italia-KTM, az Israel Cycling Academy, a spanyol Kometa, az ír EvoPro Racing, a német Bike Aid, a norvég Team Coop, a szlovák Dukla Besztercebánya, az ausztrál Team BridgeLane, a luxemburgi Differdange-GeBa, a cseh Elkov-Author és Sparta Prága, a lengyel CCC Development Team, a szlovén Adria Mobil, a magyar Pannon Cycling Team, valamint a szerb és a magyar válogatott is részt vesz a magyarországi viadalon.
Tegnap este Siófokon tartották a prológot, ma a Velence – Esztergom (194 km), holnap a Balassagyarmat – Miskolc (201 km), pénteken a Kazincbarcika – Tiszafüred (115 km) és a Tiszafüred – Hajdúszoboszló (69 km), szombaton a Karcag – Kékestető (138 km), vasárnap pedig a Kecskemét – Székesfehérvár (169 km) szakaszok várnak a mezőnyre. A versenyről az M4Sport közvetít élőben napi két órát, szombaton pedig hármat, ugyanakkor az Eurosport 2 szintén élőben adja a szombati és vasárnapi szakaszt, a páneurópai csatorna pedig napi egyórás összefoglalót sugároz minden este, amit másnap délelőtt megismételnek.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb