Tíz év után is probléma

Olaj- és hulladékgyűjtés Csíkszeredában

58

A Zöld SzékelyFöld Egyesület olaj- és hulladékgyűjtési akciót szervez Csíkszeredában. Február 23-án, szombaton több helyszínen leadhatja a használt étolajat, papírt, műanyagot, elemet, fémet, villanyégőt, neoncsövet és ép elektronikai hulladékát a lakosság. Csonta László, az egyesület elnöke lapunknak elmondta: 2009-ben szervezték meg az első ilyen jellegű akciót, és sajnos tíz év alatt sem változott sokat a szelektív hulladékgyűjtés kérdése a megyeszékhelyen.

Szombaton olaj- és hulladékgyűjtési akciót szervez a Zöld SzékelyFöld Egyesület Csíkszeredában. A gyűjtőpontok a megszokott helyszíneken lesznek: az Óceán Abc-nél, a Kalász negyedi lépcső felső szakaszánál, a Tudor negyedben a József Attila Általános Iskola szomszédságában található parkolónál, valamint a Sapientia Egyetem szomszédságában.
Csonta László, a Zöld Szé­kely­Föld Egyesület elnöke elmondta: ezúttal is a használt étolaj leadása jelenti a prioritást, de papírt, műanyagot, elemet, fémet, villanyégőt és neoncsövet is átvesznek majd a helyszíneken. Emlékeztetett: csak egész elektronikai berendezéseket adhat le a lakosság.
– Volt időszak, amikor a használt étolaj számára edényt is tudtuk biztosítani az érdeklődőknek, jelenleg azonban nincs üresedés. Így kimarad a megunt, de még működő kisebb tárgyak adományozása is. Sok televízió és kenyérpirító talált gazdára korábban, egyelőre azonban nem tudjuk folytatni ezt az akciót – mutatott rá az egyesület elnöke.
Csonta László arról is beszélt lapunknak, hogy a tapasztalat szerint nyitott a lakosság a szelektív hulladékgyűjtési akciók iránt.
– Tíz éve szerveztük meg az első olaj- és hulladékgyűjtési akciót a megyeszékhelyen. Akkor azért vágtunk neki, mert láttuk, hogy mennyi problémát okoz ez a kérdés. Azóta sajnos nem sokat változott a helyzet, a szelektív hulladékgyűjtés még mindig problémát jelent – ecsetelte Csonta László, kitérve arra is, hogy a felnőtt lakosság nagy része felkarolta ezt a kezdeményezést, és mára sokan tudatosak a szeméttárolás kérdésében is.
Mindazok, akik csatlakoznának a hulladékgyűjtési akcióhoz, 10 és 14 óra között tehetik meg a fent említett helyszínek valamelyikén.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek