Tivai Nagy Imre nyomában

104

A címben szereplő megnevezéssel 2018. június 5-én első alkalommal szerveztünk iskolánkban, a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Szakközépiskolában az alcsíki iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjai számára játékos pályaorientációs, szakmai vetélkedőt. A vetélkedő megszervezésének célja, hogy a környező községek tanulói megismerjék az intézményünkben folyó gimnáziumi és szakiskolai oktatást, hogy felkeltsük az általános iskolások érdeklődését a földművelés, vidékfejlesztés, falusi turizmus, agroturizmus, biogazdálkodás és vendéglátás-turizmus iránt. A projekt hosszú távú célkitűzése, hogy visszaadjuk a szóban forgó területekhez kapcsolódó szakmák tekintélyét, és névadónk szellemiségének megfelelően támogassuk a székely falvak megmaradását, fejlődését, a fiatalok itthonmaradását.
A csapatok öt különböző próbatételen kellett bizonyítsák rátermettségüket az említett témakörökben, amelyeken kiválóan helytálltak. A vetélkedés szüneteiben szabadtéri játékokat játszhattak és megismerhették az iskolakertet, tantermeket.

A tevékenység anyagi hátterét Hargita Megye Tanácsa és a Tivai Társaság biztosította, akiknek támogatását ezúton is megköszönjük.

Köszönjük szépen Tusnád­für­dő, Tusnád, Csíkkozmás, Csík­szent­simon, Csíkbánk­falva, Ká­szon­altíz és Csíkszent­márton általános iskolás csapatainak, hogy részt vettek a vetélkedőn és kellemes napot tölthettünk együtt.

Vízi Hajnalka, mérnök-tanár

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek