2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Tisztújítás a csíki területi RMDSZ-ben: A folytatásra szavaztak

Bizalmat szavazott a testület a szervezet elnökének

A folytatásra szavazott az RMDSZ Csíki Területi Szervezete szerdai tisztújító küldöttgyűlésén Borboly Csaba elnök újraválasztásával. A Hargita Megye Tanácsa elnöki tisztségét betöltő politikus munkáját összehangolta területi elnöki tevékenységével.

Tisztújító közgyűlést tartott az RMDSZ Csíki Területi Szervezete, a küldöttek megerősítették tisztségében Borboly Csaba elnököt. Mint a szavazás előtti beszámolójában elmondta, a Székely termék mozgalomtól az önkéntes tűzoltók támogatásáig széles a megvalósítások skálája.
Az ülést követően lapunknak úgy fogalmazott, hogy a szervezet a szolidaritásról és a kiváló mozgósításáról híres, ami a polgármesterek, alpolgármesterek, tanácsosok nélkül nem lehetne ilyen eredményes. A többi, udvarhelyszéki és gyergyói területi szervezettel való jó együttműködést a megyei tanács is elősegítette, és úgymond hagyománnyá vált az utóbbi 11 évben, hogy a települések, illetve a térségek között, amikor pénzelosztásról volt szó, működött a szolidaritás, ha indokolt volt, például amikor valamelyik községben sürgősen be kellett fejezni egy beruházást. Az RMDSZ országos vezetőségével, parlamenti frakcióival is jól tudtak együttműködni, a parlamenti bejutási küszöb elérésében pedig érződött a csíki szervezet súlya – utalt a már említett mozgósítási képességre Borboly. Ez legutóbb, a Kelemen Hunor szövetségi elnök államelnök-jelöltségéhez végzett aláírásgyűjtésben is megmutatkozott: több mint 23 ezer aláírást sikerült gyűjteni.
Az elkövetkező időszak prioritásairól Borboly Csaba elmondta, hogy a sok elkezdett programot folytatni kell, mert erős székelyföldi közösségért dolgozik csapatával együtt a meglévő jogi keretek között, de ezeket mindig is feszegette, nem maradt a komfortzónában, számos olyan üggyel foglalkoznak – mint a Székely termék mozgalom, vállalkozói inkubátorházak létesítése, fiatalok hazatérése, oktatás –, amelyek nem tartoznak közvetlenül a megyei önkormányzatok hatáskörébe.
Elhangzott, a jelenlegi munka folytatása mellett szól az is, hogy a területi elnöki tisztségéhez most ismét bizalmat szavaztak neki, de nemrég újabb öt évre kapott mandátumot a romániai delegáció tagjaként, megyeitanács-elnöki minőségében a Régiók Bizottságában. Az európai uniós konzultatív testületben az elmúlt hét évben több szakterületen is jelentést készített, valamint számos javaslatát elfogadták olyan témákban, amelyek az EU-n keresztül hatással lesznek a székelyföldi, így a csíki emberek életkörülményeire is.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb