Tisztes kupabúcsú

Labdarúgás

63

A tisztességes helytállás összejött az FK Csíkszeredának a Románia-kupa negyeddöntőjében, a továbbjutás azonban ezúttal elmaradt, 0–3 arányban maradtak alul az első osztályú Universitatea Craiova ellen.

Véget ért a Csíkszeredai FK kupaszereplése Fotó: László F. Csaba

A hangulatra ezúttal sem lehetett panasz, telt házas volt a mérkőzés, a szurkolók is derekasan kitettek magukért. Maga a mérkőzés szinte ugyanúgy indult, mint a nyolcaddöntőben a Dinamo ellen. Az FK ezúttal is bátran kezdett, ugyanúgy magasra tolták a védelmüket és letámadták első osztályú ellenfelüket. Sőt az első tíz percben néhány veszélyesnek tűnő támadást is vezettek.

A legnagyobb lehetőség talán a 14. percben adódott a csíkszeredai csapat előtt, ugyanis ígéretes helyről járt szabadrúgás a hazai csapatnak, Majzik azonban a sorfalat találta el. A két csapatnak nemcsak egymással, a pálya talajával is meg kellett küzdenie. Szabad szemmel látható volt, hogy hatalmas a sár, a középpályán olykor szinte iszapbirkózásra emlékeztető jelenetek zajlottak le. Kezdetben úgy tűnt, hogy ez akár a harmadosztályban játszó hazai csapat malmára hajtja a vizet, azonban a „hazai pálya előnye” csak addig érvényesült, ameddig a vendégek a 27. percben Dimitrov révén megszerezték a vezetést. Innentől már támadnia kellett az FK-nak, a hazai ingovány azonban bizony a házigazdák támadóit is megtréfálta. Tulajdonképpen lapos labdajáratásra alkalmatlan volt a küdzőtér, így a csapatok nem véletlenül inkább hosszú indításokkal próbálkoztak. Szintén lényeges, hogy ezúttal kijött a két csapat közötti osztálykülönbség, a Dinamótól eltérően a Craiova már képes volt beszorítani a csíkszeredai csapatot saját kapuja elé. Az első félidő után mégis még éltek a hazai remények, az egygólos különbség nem tűnt behozhatatlan hátránynak.

A második félidő ráadásul rögtön egy ígéretes csíki lehetőséggel kezdődött, majd a Craiova lassan átvette a mérkőzés irányítását. Egészen a 80. percig bízhattak a csíkszeredai szurkolók az újabb csodában, azonban a csereként beállt Barbuț gólja eldöntötte a mérkőzést. A hazaiak küzdeni akarására nem lehetett panasz, küzdöttek becsülettel, a ráadás perceiben a szintén csereként beállt Koljic azonban megszerezte a vendégek harmadik találatát is. A játék képe alapján 0–2 reálisabb eredménynek tűnt. A lefújást követően Devis Mangea, a Craiova trénere úgy értékelt: fontos volt számukra a továbbjutás és az, hogy egy játékosuk sem sérült le. Hozzáfűzte: nem volt egyszerű dolguk, de a hozzáállásukkal egyszerűvé tették azt. Valentin Suciu, az FK trénere kiemelte: a pálya mindkét csapatnak megnehezítette a dolgát, de mindenképpen szerettek volna hazai közönség előtt játszani. Hozzáfűzte: helyenként jó meccset játszottak, de a Craiova maximálisan kihasználta a hibáikat, ettől függetlenül büszke a fiúkra. Suciu ugyanakkor elmondta: hiányzott csapatának négy alapembere, kettő eltiltás, kettő pedig sérülés miatt. Őket nem tudták megfelelőképpen pótolni. Az FK Csíkszereda kupaszereplése tegnap este tehát véget ért, azonban a negyeddöntőbe jutás így is a klub történetének eddigi legjobb eredménye.

Kiss Előd-Gergely

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek