Tisztes helytállás

31

Az olaszországi Montichiari adott otthont a hétvégén a pa­ra­kerékpáros pálya-világbajnok­ságnak. A világeseményen a ro­mániai válogatott tagjaként a Tusnad Cycling Team három sportolója is indult. A csapat a tisztes helytállást tűzte ki célul, amit teljesítettek is a kerékpárosok.

Az olaszországi Monti­chia­riban rendezték a múlt héten a parakerékpárosok pálya-világbajnokságát, amelyen a román válogatott is részt vett. A Tusnad Cyclig Team csapatából hárman indultak a világversenyen: Novák Károly Eduard, Oláh Attila és Tamirjan Róbert. A román válogatottnak tagja volt az Olaszországban élő Eduard Moescu, aki először vett részt vébén.
A C4-es kategória 1 kilométeres egyéni időfutamán No­vák Károly Eduárd a 12., míg Ta­mirjan Róbert a 19. helyen zárt. A C2-es kategória 1 kilométeres időfutamán Oláh Attila a 16., Eduard Moescu a 17. helyen zárt. Az üldözéses versenyben a C2 kategóriában Novák a 7., Tamirjan a 18. lett, míg C2-ben Oláh a 16., Moescu a 17. helyen zárt. A scratch próbán a összetettben a 7., C4-ben a 2. lett Novák, Tamirjan a 11. helyen zárt, C2-ben Oláh a 11. lett. A C1–C5 közös kategóriák sprintversenyén a Moescu, Oláh és Tamirjan alkotta romániai váltó a 14. helyen zárt.
– Nagy vonalakban elégedett vagyok a világbajnokságon elért eredményeimmel és az ott nyújtott teljesítményemmel, figyelembe véve azt, hogy a vébére nem végeztem pályán semmilyen edzést. A célom továbbra is a paralimpiai játékokon az országúti egyéni időfutam, itt szeretnék jól szerepelni és érmet szerezni. A Montichiariban rendezett verseny volt az első olyan vébém, amelyen nem végeztem dobogós helyen, de először fordult az is elő, hogy ez nem volt egy világversenyen a célom. A scratch-ben elért 7. helyem megerősítette azt a tényt, hogy remek fizikai állapotban vagyok. Egyébként a protézissel versenyzők között az első helyen végeztem, a C4-es kategóriában pedig a második lettem ebben a szakákban – mondta a vébét követően Novák Károly Eduárd.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.