Tisztes helytállás Besztercén

51

Rangos nemzetközi versenyen vettek részt a hét végén a Szé­kelyudvarhelyi ISK-FSK asztaliteniszezői, a Beszterce-kupán tíz ország válogatottja és több klubcsapat is indult. Az udvarhelyi sportolók remekül helytálltak a rangos tornán, ám sajnos nem sikerült érmet szerezniük, pedig négyszer is meccseltek a dobogós helyekért.

Jenei Barnabás volt az udvarhelyiek egyik legjobbja
Jenei Barnabás volt az udvarhelyiek egyik legjobbja

Rangos nemzetközi asztalitenisz-versenyt tartottak az elmúlt hét végén Besztercén, amelyen több válogatott és klubcsapat is részt vett. A román utánpótlás élmezőnye mellett tíz ország válogatottja, illetve klubcsapata emelte a rendezvény színvonalát, a négynapos versenyen Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, Moldova, Montenegró, Izrael és Fehéroroszország sportolói indultak.
Az ISK-FSK Székelyudvarhely a Beszterce-kupán mindhárom korosztályban indított csapatot, sőt a házigazda beszterceiek után a legnépesebb gárda volt az udvarhelyi. Az ifik csapatversenyé-
ben a Tamás Szabolcs és Vrabie Alex páros kezdett eredményes menetelésbe, a főtáblán sikeresen túljutottak az ukránokon, de a négybe jutásért Câmpulung ellen a markukból engedték ki a győzelmet, így a páros az ötödik helyen végzett. A junior III-as korosztályban két hasonlóan bosszantó vereség jutott a végére, a negyeddöntőkig menetelő Jenei Barnabás és Vetésy Norbert, valamint Karácsony Dániel és Pinzar Andrei párosok nagyszerűen játszottak. A negyeddöntőben a Ka­rácsony–Pinzar páros a későbbi bajnok francia együttes előtt kellett fejet hajtson, míg a másik ágon a Jenei–Vetésy duó drámai mérkőzésen szenvedett vereséget Câm­pulung csapata ellen, az udvarhelyi ötödik helyezések száma ezzel háromra emelkedett.
Az egyéni versenyszámban nagyon jól indult a verseny az ISK-FSK sportolója számára, hiszen a selejtezőcsoportokat követően a tizenhét udvarhelyiből tizenöt a főtáblára jutott a három különböző korosztályban. A junior III-as korosztályban tovább folytatódott a remek szereplés, az első fordulóban győzelmet arattak az udvarhelyiek, a legjobb 32 között folytatta Vetésy, Karácsony, Pinzar, Bándi Tamás, Káló Norbert, Geréb Attila, valamint az immár harmadik napja százszázalékosan teljesítő Jenei is. A nap végére viszont csak Jenei tudta a győzelmi sorozatot tetézni, csapattársai rendre elhullottak a nyolcaddöntőben. A negyedik napra fogyott el Jenei ereje, az addig maximálisan teljesítő és egyre jobb formát mutató sportoló a franciák legjobbjától szenvedett vereséget a legjobb négy közé jutásért. Az ifiknél Tamás Szabolcsnak voltak érmes esélyei, de a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett a zilahi ellenfelétől, a junior II-es korosztályban pedig moldáv ellenfele állította meg Sánduly Leventét szintén a nyolc közé jutásért játszott mérkőzésen.
Összességében a nagyon erős mezőnyben az ISK-FSK Szé­kely­ud­varhely sportolói tisztesen helytálltak, noha több udvarhelyi sportolónak is volt esélye az éremszerzésre, a dobogóról lecsúsztak.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.