2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Tisztes helytállás a cél

Temesvárra utazik a VSK Csíkszereda férfikosárlabda-csapata, ahol vasárnap az 1. Liga 12. fordulójában a listavezető BC Timba ellen játszanak. A csíkiaktól negyvenpercnyi jó játékot vár az edzőjük. A VSK két ifjúsági csapata is pályára lép vasárnap hazai környezetben.

Jó játékot vár a csíkiak edzője csapatától Fotó: László Róbert / archív

Február elején zárul a hazai férfikosárlabda 1. Liga alapszakasza, a VSK Csíkszeredának a második csoportban egy dobogós hely megszerzése a cél. A csíkiaknak négy találkozójuk van még hátra, talán a legnehezebbet ezek közül vasárnap játsszák. A VSK Temesvárra utazik, a csapatnak ez lesz az első kiszállása a december végi autóbusz-balesetet követően.
– Negyvenpercnyi jó játékot várok a csapattól, ha ez összejön, akkor szerintem bármi megtörténhet a Timba elleni mérkőzésen – mondta Lászlófy Botond. A VSK edzője hozzátette, a találkozónak sajnos nem a csíkiak az esélyesei, hiszen a bánságiak nagyon erős játékerőt képviselnek. – Tizenegy meccsből tizenegy győzelem a Timba mérlege, hét meccsen elérték a száz pontot, hármon kilencven pont fölé jutottak. Novemberben hazai környezetben 37 ponttal vertek minket (66:103), tisztában vagyunk, hogy otthon is megtesznek mindent a sikerért – tette hozzá a csíkiak edzője.
A BC Timba egyébként az egyedüli csapat az 1. Ligában, amely nem szenvedett az idény során még vereséget, a csíkiak számára nagy bravúr lenne, ha elrontanák a temesváriak eddigi százszázalékos mérlegét. A VSK számára fontos volna egy siker, hiszen jelenleg a csapat a második csoport negyedik helyén áll 16 ponttal, igaz, egy találkozóval kevesebbet játszott a csapat, mint az előtte álló három gárda, a Timba, valamint a két kolozsvári – az U és az U-BT-2 – alakulat. Ahhoz, hogy a középszakasz felső házában játszhasson a VSK, dobogós helyen kell zárnia, és amennyiben a harmadik helyet szerzi meg, úgy mindenképpen a legjobbnak kell lennie a másik két csoport harmadikjához képest.
Vasárnap viszont a csíki közönség is láthat kosárlabda-mérkőzést, hiszen hazai pályán játszik a VSK Csíkszereda mindkét U16-os csapata. A Nagy Kinga Katalin és Endes Tünde által edzett VSK U16-os lánycsapat vasárnap 11 órától a Márton Áron Gimnázium mögötti sportcsarnokban a középszakasz I. A csoportjának első fordulójában a Brassói CSU Olimpia csapatát fogadja. Két órával később, délután egytől a Fazakas István által felkészített VSK Csíkszereda U16-os fiúcsapata az Erőss Zsolt Arénában az ISK 4 Bukarest gárdáját fogadja a középszakasz IV. B csoportjának második fordulójában.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb