Tiszteletadás a sízés örömével

44

Minden korosztályból találhattunk résztvevőket a borszéki Lőrincz Pál Emlékkupán, közel 150-en álltak sílécekre az eseményen. Élettel telt meg a helyi Reménység Síközpont, a Borszéki Síegylet által szervezett megmérettetés szikrázó napsütésben, jó hangulatban zajlott. A szervezők részéről Szabó Tibor egyesületi elnök lapunknak megjegyezte: a verseny célja elsősorban a tiszteletadás, hisz Lőrincz Pál volt az első olyan sporttanár Borszéken, aki gyermekeket toborzott, hogy sízni taníthassa őket.

Lőrincz Pál Emlékkupa. Főhajtás a munkásságért Fotó: Antal Károly
Lőrincz Pál Emlékkupa. Főhajtás a munkásságért Fotó: Antal Károly

Megfelelő hóviszonyok között zajlott le az emlékverseny, melyre Csíkszeredától Maroshévízig, a megye több településéről is érkeztek résztvevők, sőt a felnőttek között marosvásárhelyi és kolozsvári benevezőket is üdvözölhettek a szervezők. Voltak teljes sportegyesületek is a jelentkezők között, azonban olyan is akadt, aki egyénileg tűzte ki céljául a pálya teljesítését.
A Reménység Síközpont egyik legnépszerűbb éves eseménye a Lőrincz Pál Emlékkupa, amely az alpesi síverseny minden korosztályának nyitott, így többen a pályán síző vendégek közül is beneveztek. A verseny biztonságos lebonyolítását a borszéki hegyimentő különítmény biztosította, négy képzett szakember tartja felügyelet alatt a pályát a síprogramok ideje alatt.
Szabó Tibor, a Borszéki Síegylet elnöke érdeklődésünkre elmondta, nem szükséges komolyabb felkészülés egy ilyen versenyhez, azonban minimális tudással sem érdemes belevágni.
– A pálya teljesítéséhez azért tudni kell sízni – fogalmazott humorosan az egyesületi elnök, hozzátéve: az érmeket és az okleveleket is a sportszerető borszékiek jövedelemadójának két százalékából vásárolták, a hozzájárulásokat ezúton is köszönik. A népszerű eseményt mindemellett a helyi önkormányzat is támogatta.
A néhai Lőrincz Pál volt egyébként az a sporttanár, aki a nehéz időkben is nagyban hozzájárult a borszéki síélet fejlődéséhez, biztatta a gyermekeket, és edzéseket tartott. A borszéki sajtószolgálat közleményében kiemeli: a helyi síegylet tagjai ma is tisztelettel őrzik a korabeli fényképeket, a közösség pedig többek között az emlékkupa révén igyekszik tiszteletet adni.
A hóviszonyok függvényében további versenyeket is tartanak a síközpontban: február 13-án gyermekek siklanak a Gyergyó Kupa megyei szakaszán, február 19-én – a Borszéki Síegylet szervezésében – tartják a Reménység Kupát szintén gyermekeknek, míg február 29-én a 35 éven felüliek – a színvonalas megmérettetést ígérő – Veterán Kupán ragadnak síléceket.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek