Tisztázta a részleteket a belügyminiszter

Kijárási tilalom

3 217

Nem kell feltétlenül papírt vinni magunkkal, telefonon is bemutathatjuk a saját felelősségünkre kitöltött nyilatkozatot a bennünket igazoltató rendőrnek, ha a lakhelyünk körül sportolunk vagy kutyát sétáltatunk elég a személyi igazolvány is. Ezt Marcel Vela belügyminiszter nyilatkozta a Digi 24 hírtelevíziónak a kijárási tilalmat bevezető katonai rendelettel kapcsolatban.

A munkahelyi igazolást sem kötelező lepecsételni. Az egyéni felelősségvállasi nyilatkozat formanyomtatványa letölthető cikkünk alatt.

– A rendeletben nagyon világosan írja: vagy igazolás, vagy saját nyilatkozat, vagyis nem kell mindkettő. Nem kell lepecsételni, be lehet mutatni mobiltelefonon is, pont úgy, mint a repülőjegyet a repülőtéren. Nem muszáj mindenkinek papírokat vinnie magával – igyekezett eloszlatni a félreértéseket Vela.

Arra a kérdésre, hogy következnek-e még ennél is drasztikusabb intézkedések, a miniszter azt válaszolta, hogy betartották a fokozatosságot a meghozott intézkedésekben, miután az országos vészhelyzeti bizottságban elemeztek minden lehetséges forgatókönyvet azokkal kapcsolatban, illetve azt, hogy milyen következményekkel járhatnak. A tárcavezető szerint fokozatosan fogják bevezetni a szigorításokat. Vela szavaiból kiderült: saját magának köszönheti a lakosság a teljes kijárási tilalom elrendelését, mert nem vették komolyan a korábbi részleges kijárási tilalomban foglalt javaslatokat.

A katonai rendelet egyébként előírja, hogy a 65 év felettiek nappal kizárólag 11 és 13 óra alatt hagyhatják el otthonaikat. Ugyanakkor hagytak kiskaput is a 65 évnél idősebbek számára. Akár a fenti időintervallumon kívül is elhagyhatják az otthonaikat, de csak abban az esetben, ha munkahelyre kell bemenniük, vagy ha meg akarják művelni az otthonuktól távolabb található földjeiket. A rendelet szövegében egész pontosan a „mezőgazdasági tevékenység” kifejezés szerepel. Természetesen ehhez is saját felelősségükre kell írásban nyilatkozniuk.

Az egyéni felelősségvállasi nyilatkozat formanyomtatványa letölthető cikkünk alatt.

HN-információ

MODEL-Egyeni-fellelosegvallalasi-nyilatkoza-final

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek