kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Tiszta víz, rendezett környezet: Felújították a gyergyóditrói Szent Anna-forrást

Felújították a gyergyóditrói Szent Anna-forrást, mely igen népszerű a helybéliek körében. A forrás és környezete rendezett lett, azt remélik, így is marad még sokáig.

Megerősítették és bővítették a Szent Anna-forrás körüli építményeket                                          Fotó: Lázár Hajnal

A Szent Anna-forrás a Gyer­gyó­ditróból Gyergyó­töl­gyes felé vezető út mellett található, a környék legnépszerűbb és legismertebb forrása, nagyon kedvelt a helyi lakosok körében, rendszeresen visznek innen ivóvizet a háztartásokba, valamint a szabadidejüket is szívesen töltik itt. Éppen ezért tartotta fontosnak az Orotva Egyesület, hogy rendezze környékét. Hargita Megye Tanácsa és a helyi önkormányzat támogatásával nemrég megvalósult az elképzelés. A forrást óvó filagória tetőszerkezetét javították, újrafestették és fagerendákkal erősítették meg az építményt. A korábbiak mellé újabb asztalt csináltattak, hozzárögzített padokkal. Szemeteseket is elhelyeztek, ugyanis korábban gyakran tapasztalható volt, hogy a látogatók szemetet hagytak a forrás környékén.
Puskás Elemér polgármester azt mondta, ditrói vállalkozó végezte el a munkát, amely reményei szerint, sokaknak szerez majd örömet. Elmondta azt is, tudomása szerint nagyon sokan járnak ide vízért. A hely különlegessége a friss vizű forrás mellett az is, hogy innen indul a ditrói tanösvény, amelyet rendszeresen látogatnak a helyi iskolások, de távolabbról is érkeznek kirándulók. A négy és fél kilométeres turistaösvényt bejárva ásványokat, növényeket, állatokat figyelhetnek meg a túrázók, ugyanakkor hasznos leírásokat is találnak mindehhez. Az útvonal legszebb pontja a kilátó, ahonnan az egész Gyergyói-medence látható. A tanösvény karbantartása a mindenkori ditrói tizenegyedik osztályosok feladata, s jelezniük kell azt is, ha valami problémát tapasztalnak, ugyanis, amit ők nem tudnak megoldani, azt a hegyimentők orvosolják. Aki végigjárja a turistaösvényt, az visszaérkezve megpihenhet a forrás mellett. A községvezető arra kér minden erre járót, óvják a környezetet és az új berendezéseket, hogy minél több ideig rendezett forrás fogadhassa az embereket.

Lázár Hajnal

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb