péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Tiszta szerelem est: A tisztaság és házastársi hűség jegyében

Tiszta szerelem. Lehetséges? – címmel tartanak imaestet ma a Segítő Mária Kollégiumban 19.30-tól. Az együttlét alkalmával a tisztaságban megélt párkapcsolatokért, házasságokért, az újrakezdés kegyelméért imádkoznak.

Farkas Ibolya szociális testvérrel beszélgettünk, aki az estet vezeti. Mint mondta: az imaestre azon fiatalokat várják, akik fontosnak tartják, hogy önmagukat, a realitásukat jobban megismerve és elfogadva kérjék Isten segítségét, a Szentlélek megtisztító erejét, hogy tisztán tudjanak élni, életük minden szakaszában.

Az újrakezdés kegyelmében részesülhetnek
Az est jó alkalom lesz arra is, hogy a fiatalok átadják Istennek a sebzettségeiket, mindazt, ami fáj, ami nehézség számukra a tiszta párkapcsolat, illetve a házastársi hűség megélésében. A szentségimádás alatt a párkapcsolatban élő fiatalok, házaspárok, akik már megtapasztalták, hogy könnyű elbukni a hűség, az igazi önzetlen szeretet terén, és nehéz talpra állni, átadhatják kudarcaikat, sebzettségeiket és kérhetik Istentől az újrakezdés kegyelmét. Ha megnyitják szívüket, lehetőséget kapnak Istentől, hogy őszintén, takargatás nélkül szembesüljenek saját sebeikkel, bűneikkel és az Oltáriszentségben köztünk lévő Jézustól kérhetik a megtisztító erőt. A meghívott házaspárok tanúságtételei rávilágítanak arra, hogy miért ajándék a tisztaságban megélt párkapcsolat, illetve a házastársi hűség. Olyan személyek osztják meg tapasztalataikat, akik maguk is megélték ennek kísértéseit, de mégis Isten mellett döntve a tiszta élet örömeit választották.

Nő az érdeklődés a téma iránt
– 2008 óta a Kárpát-medencében egyre nagyobb az érdeklődés a téma iránt, több ponton gyűlnek össze fiatalok templomokban, kollégiumokban, akik keresik vagy már élik a Krisztus akarata szerinti tiszta életet, illetve tanúságot szeretnének tenni a tiszta szerelem értékéről, az újrakezdés ajándékáról, gyümölcseiről a párkapcsolatban vagy házastársi kapcsolatban – jegyezte meg Farkas Ibolya. Idén Erdélyben az „imafolyam” kedden indult Kolozsváron, ma Csíkszeredában, holnapután pedig Kézdivásárhelyen imádkoznak a tiszta szerelemért. A szociális testvér arra is rávilágított, hogy nemcsak ilyen alkalmakkor állnak a fiatalok rendelkezésére, bármikor lehet tőlük tanácsot kérni. Ha a témában valaki tájékozódni szeretne, fordulhat az iskolai hitoktatókhoz, papokhoz, házas közösségek tagjai­hoz, szerzetesekhez, hogy életét Isten akarata szerint élhesse. Mai világunk hasonlít egy kicsit a hullámzó tengerhez, és olykor sokan azt érzik, hogy elsüllyednek. Az imaest abban kíván támaszt nyújtani, hogy segít meglátni, miként lehet megkapaszkodni Istenben, és a Szentlélek vezetésével gondolkodásmódunk megváltoztatásával a helyes úton járni.
További információk a mai estről a 0745–390189-es telefonszámon érhetők el.

Barabás Emőke

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb