Tiszta látást ajándékba

Rászoruló gyermekeket támogatnak

795

A csíkszeredai Elit Optika és a Juventutti Alapítvány közös jótékonysági akciót hirdet rászoruló gyermekek számára. A kezdeményezés során ingyenes látásvizsgálaton vehetnek részt az érintettek, akik közül tízen mentesülhetnek a szemüveg elkészíttetésének anyagi terhe alól. A támogatást bármely csíkszeredai vagy Csíkszereda környékén élő, nagykorú román állampolgár megpályázhatja gyermeke számára november 23-ig.

Fotó: László F. Csaba

A csíkszeredai Elit Optika és a Juventutti Alapítvány közösen indítja el a Tiszta látást ajándékba elnevezésű jótékonysági akciót, és gyógyszemüveggel támogat tíz rászoruló gyermeket. A kezdeményezés során ingyenes látásvizsgálatot igényelhetnek a szerény anyagi körülmények között élő, súlyos vagy középsúlyos látászavarral küzdő gyermekek.
Balázs Brigitta, az alapítvány karitatív koordinátora elmondta: a felhívásra pályázni kell, és a támogatást csíkszeredai vagy Csíkszereda környékén élő, nagykorú román állampolgár igényelheti, akinek gyermeke/nevelt gyermeke látásproblémával küzd, és a család nehéz anyagi helyzete nem teszi lehetővé a szemüvegvásárlást.
– Célunk az, hogy a leginkább szükségben szenvedőkhöz jusson el az akciónk híre. A rászoruló gyermekeknek gyakran nem derül fény a látásproblémáikra, így pedig elhanyagolják a kezelést. Leginkább iskolásokat segítenénk, és arra kérjük a lakosságot, hogy akik ismernek olyan rászoruló családot, ahol a 3–18 éves gyermeknek szemüvegre lenne szüksége, hívják fel figyelmüket erre a lehetőségre – közölte Balázs Brigitta.
A tíz nyertes pályázó gyermeke teljes mértékben mentesül a szemüveg elkészítésének anyagi terhe alól, azaz a szemvizsgálat, a szemüvegkeret és a lencsék, illetve azok csiszoltatásának költségei alól is. A szemvizsgálatokat a Juventutti Alapítvány támogatja.
A pályázati iratcsomókat legkésőbb november 23-ig adhatják le az érdeklődők. Több dokumentumot is tartalmaznia kell az iratcsomónak, ezzel azt szeretnék elérni, hogy tényleg a megfelelő családhoz kerüljön a támogatás – mondta a karitatív koordinátor.
Bővebb felvilágosítást a 0742–049038-as és a 0784–400175-ös telefonszámokon kérhetnek munkanapokon 8–16 óra között.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek