Thrillert forgatnak Balánbányán

79

Balánbányán elkezdődött Bagota Béla magyar rendező Valan című első nagyjátékfilmjének forgatása. A skandináv bűnügyi történeteket idéző thriller főszerepeiben erdélyi magyar színészeket láthat majd a közönség.

Krisztik Csaba fotó: szinhaz.hu

Az elsőfilmes rendező alkotásának fő helyszíne a bányaváros, de a film április közepéig forog majd Sepsiszentgyörgyön, Brassóban és Budapesten is – olvasható a produkció kommunikációjával megbízott cég közleményében.
A történet szerint a romániai forradalom káoszában egy 13 éves kislány nyomtalanul eltűnik Valanból. Huszonkét évvel később a bátyja, Péter (Krisztik Csaba) rendőrként nyomoz gyerekkereskedelmi ügyekben Bras­sóban, amikor egy veszélyes bevetés után megtudja, hogy szülővárosa környékén egy holttestre bukkantak. Felmerül benne, hogy a húgát találták meg, ezért visszatér Valanba, ahol szembe kell néznie a múlt árnyaival. A mindentől elzárt helyen az emlékei mellett egy kegyetlen gyilkosság is kirajzolódik.
Bagota Béla a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rendező szakán végzett, majd dolgozott többek között az Isteni műszak, a Swing, a Kút és legutóbb az új Reisz Gábor-filmben, a Rossz versekben. Tiszta kézzel című kisjátékfilmjével elnyerte a legjobb diplomafilmnek járó Simó-díjat.
A Valant a Magyar Nemzeti Filmalap 292 millió forinttal támogatta és a Mozinet forgalmazásában a tervek szerint 2019-ben kerül a magyar mozikba.
A Valan forgatókönyvét a rendező írta, producere Kántor László, operatőre Garas Dániel.

MTI

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek