2021, január 16, szombat.

Tét nélküli torna

A román–német mérkőzéssel ma elkezdődnek a női kézilabda-Európa-bajnokság küzdelmei Dániában. Eredetileg Norvégia is rendező kellett volna legyen, de az utolsó métereken visszalépett.

A magyar női kézilabda-válogatott számára a márciusi, győri olimpiai selejtezőtornára való felkészülés lesz az egyik legfontosabb feladat a ma kezdődő és december 20-ig tartó dániai Európa-bajnokságon. Hasonló cipőben jár a romániai válogatott is, akik ráadásul úgy utaztak el a tornára, hogy felkészülési mérkőzést sem tudtak játszani, továbbá már két játékost kellett kihúzni a keretből koronavírusos-fertőzés miatt. Egyet még Bukarestben, a másikat a helyszínen.

Az idei torna rendezési jogát 2014 szeptemberében nyerte el Dánia és Norvégia, ám a koronavírus-járvány miatt a közelmúltban többször is módosultak az eredeti tervek. Előbb a norvégiai Stavanger és Oslo, majd Trondheim és a dániai Frederikshavn került ki a helyszínek közül, így a dánok végül önállóan adnak otthont az eseménynek.

A tornán 16 csapat szerepel, és 47 mérkőzést játszanak. A csoportkörben a magyar válogatott pénteken Horvátországgal, vasárnap Szerbiával, jövő kedden pedig a világbajnok Hollandiával találkozik. A csoportkörben Kolding és Herning is két-két, a középdöntőben pedig egy-egy csoportnak ad otthont. A döntő hétvégét Herningben rendezik. A torna felkészülés a jövő márciusi olimpiai selejtezőtornára.

A mai nyitó mérkőzésen Románia 19.00 órától Németország ellen lép pályára.Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb