Tét a rájátszásba kerülés

71

Négy forduló után 13 pontot kalapozott össze – a 4 bónuszponttal együtt – a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata az Erste Liga középszakaszának alsóházában. A kék-fehérek pénteken a Fehérvári Titánok alakulatát fogadják és egy újabb győzelemmel bebiztosíthatják a rájátszásbeli helyüket.

Fegyelmezetebb játékra van szükség

Legutóbb épp kedden mérte össze erejét a Fehérvári Titánok és a Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Liga középszakaszának alsóházában Szé­kesfehérváron, ahol a kék-fehérek egy gólzáporos meccsen 8–5-ös győzelmet arattak. Ezúttal már Csík­szeredában feszül egymásnak a két gárda, melynek tétje hazai szempontból, hogy biztosítsák helyüket a sorozat rájátszásában.
A győzelem kicsikarása ezúttal sem lesz sétagalopp a szívósan küzdő fehérváriak ellen, akiknek úgyszintén kőkeményen harcolniuk kell a pontokért, hiszen jelen pillanatban a három megszerzett pontjukkal igencsak rezeg a léc.

Csiszér Elődöt nevezték
A Sportklub dolgát két dolog nehezítheti. Egyrészt a héten kézsérülést szenvedő Ruczuj Gellértre nem számíthat a Leo Gudas–Hozó Levente edzőpáros, akik megoldást kell találjanak pótlására. Az Erste Ligára a Sportklub már el is küldte Csiszér Előd nevezését, aki a román bajnokságban három Sportul Studențesc elleni meccsen kapott lehetőséget ebben az idényben.
Másrészt a csíkiak nagyobb hangsúlyt kell fektessenek a fegyelemre ezúttal is, és a lehető legkevesebb előnyt kell adjanak a fehérváriaknak, akik az utóbbi időben remek játékot mutatnak.
– Visszakanyarodok egy picit a korábbi meccsekre. Bécs ellen számos lehetőségünk volt, amelyekkel nem sikerült élnünk, majd Fehérvár ellen fordult a kocka. Itt belőttük a helyzeteinket, de sok kiállítást szedtünk össze. Ezeken kell javítani, ellenkező esetben a rájátszásban meggyűl a bajunk. Legfontosabb megoldandó feladat viszont a fegyelem – jegyezte meg Leo Gudas, a csíkiak szakvezetője.

Négy nap, három meccs
Péntektől hétfőig a Gyergyószentmiklósi Progym alakulatának nehéz programja lesz a román bajnokságban. A piros-fehérek pénteken és vasárnap a Galaccal játszanak páros meccset, hogy hétfőn este Brassóban a helyi Corona vendégei legyenek. Amennyiben a Progym pályaelőnyt akar a rájátszásban, akkor nem szabad többet hibáznia.

A hétvégi műsor
Erste Liga: péntek: alsóház: Vienna Capitals II. – Ferencvárosi TC (18.50), Csíkszeredai Sportklub – Fehérvári Titánok (19); felsőház: Dunaújvárosi Acélbikák – MAC Budapest (19), DVTK Jegesmedvék – Újpest (19.30); vasárnap: alsóház: Brassói Corona – Fehérvári Titánok (18.30); felsőház: Újpest – MAC Budapest (20); hétfő: alsóház: Csíkszeredai Sportklub – Ferencvárosi TC (19); felsőház: Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék (21).
Román bajnokság: péntek: Galaci Dunărea – Gyergyószentmiklósi Progym (18.30); szombat: Bukaresti Steaua – Sportul Studențesc (18.30); vasárnap: Sportul Studențesc – Bukaresti Steaua (12.30); Progym – Galac (18.30); hétfő: Brassói Corona – Gyergyószentmiklósi Progym (18.30).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek