Tesztüzemmód

Álláskeresés másként

35

A csíksomlyói Pro Educatione felnőttképzési ernyőszervezet tavaly ősztől ösztönzi a fiatalokat, munkaadókat, valamint az ifjúságsegítő intézményeket a SMART online tool elnevezésű, az álláskeresésben segítő eszköz kipróbálására.

Több iskolában bemutatták a SMART online tool elnevezésű eszközt, amely ál­láskereséskor nem az iskolai végzettségekre és oklevelekre alapoz, hanem személyes tulajdonságokat és kompetenciákat vesz figyelembe. Lapunk már beszámolt erről a projektről, amely Európában egyedülálló módon könnyíti meg az alacsonyan képzett fiatalok munkavállalását, hiszen nemcsak állásokat kínál fel, de párosítja a jelentkezőt a hozzá illő munkával.
A csíksomlyói Pro Educatione szervezet vállalta, bemutatja az oktatási intézményekben a projektet és a kidolgozott eszközt, a webfelületet. Péter Boglárka projektmenedzser közölte, főként iskolapszichológusokkal ismertették a SMART tool-t, de pedagógusok felé is nyitnak.
– Csíkszeredában voltunk a Kós Károly Szakközépiskolában, a Márton Áron Főgimnáziumban, hamarosan Gyergyóditróba látogatunk. Az eszköz nagy hangsúlyt fektet a fiataloknak az oktatási rendszeren kívül szerzett tapasztalataira és képességeire, így minden végzős diák számára hasznos lehet, ha kipróbálja, hiszen ezáltal képet kaphat önmagáról – ecsetelte a projektmenedzser, megjegyezve, hogy a weboldal május végétől elérhető lesz bárki számára.
– A projekt kétoldalú, hiszen miközben álláskeresőket kutatunk fel, állásajánlatokat is várunk. Az érdeklődők munkahelyi szituációkat is megismerhetnek az oldalon szereplő videókból, amit megbeszélhetnek az iskolapszichológussal – hangsúlyozta Péter Boglárka.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.