Testvérpár a Sportklubnál

Második új igazolás

219

Két sportolóval sikerült egyezséget kötnie a napokban a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának. A Rokaly testvérpár után Részegh testvérpár is lesz a csapatban. A kapus Lakosil után Részegh Tamás a második új csíki igazolás.

A Részegh testvérek is aláírtak a Csíkszeredai Sportklubhoz

Zajlik az élet a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatánál, ahol folyamatosan jelentik be az új igazolásokat, illetve azon játékosok neveit, akiknek a lejáró szerződésüket sikerült meghosszabbítani. Korábban a Sportklub jelezte Fodor Csanád, Rokaly Szilárd, Györfy Tihamér, Papp Szabolcs hosszabbítását, míg Vlastimil Lakosil kapus leigazolását. Hozzájuk csatlakozott a napokban Részegh Zsolt és Tamás.
„A Rokaly testvérek után van még egy testvérpár, aki kézjegyét adta a Csíkszeredai Sportklub által kínált szerződésre. Ők nem mások, mint Részegh Tamás, illetve Részegh Zsolt. Utóbbi a kisebb, méghozzá 18 esztendős, aki az ISK Csíkszereda neveltje. A legutóbbi idényben már belekóstolt az Erste Ligába, míg a román bajnokságban több alkalommal is szóhoz jutott, miközben az U18-as csapat meneteléséből oroszlánrészt vállalt. Testvére, a 20 esztendős Tamás, a Fehérvári Titánoktól érkezik. A tavalyi idényben ő jóval több szerephez jutott a ligában és 16 meccsen szerepelhetett. A székesfehérvári kitérőt megelőzően két idényt húzott le a cseh Piráti Chomutov U20-as csapatában, míg azelőtt két szezont a Pozsonyi Ruzinov U18-as alakulatában” – áll a Sportklub közleményében.

Edzőpáros Újvárosban
A következő szezonban a finn Antti Karhula lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatának vezetőedzője. A 42 éves szakember edzői karrierje során egy finn csapatot a harmadosztályból a második vonalba juttatott, illetve két divíziós világbajnokságon is részt vett az észt válogatott másodedzőjeként. Karhula munkáját az észt Märt Eerme segíti majd. A 31 éves szakember a 2014–2015-ös szezonban a bajnok Miskolc másodedzője volt, míg az előző idényben a KMH Budapest junior EBEL-csapatát irányította vezetőedzőként.

Közel a ligához a KMH
A múlt héten a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elfogadta a Gyergyószentmiklósi HK, illetve a Vasas SC csatlakozását az Erste Ligához, míg a KMH Budapest tagságát kitolták. Ezzel egy időben, mint ismert, elengedték a MAC Budapestet, illetve a DVTK Jegesmedvét a szlovák Extraligába. A KMH-val kapcsolatosan a csapat hivatalos közösségi oldalán jelezte, hogy a MJSZ ligacsoportja már felvette tagjai közé a csapatot.
„Miután maga a liga a fentiek szerint kész befogadni soraiba az aspiránst, gyakorlatilag biztosra vehető, hogy rövidesen az elnökség is áldását adja a dologra. Továbbra is úgy tudni, hogy lesz együttműködés a KMH és az Extraligába távozó DVTK Jegesmedvék között, a miskolci klub kész az újonc rendelkezésére bocsátani több fiatal játékosát is. Ezzel immár nagy biztonsággal elmondható, hogy a magyar bázisú bajnokság 2018/19-es szezonjában tizenegy csapat versenyezhet majd három országból” – írja a jkb.hu.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.