Térségi vízszolgálatót alapítanának

55

A székelyudvarhelyi városháza tanácstermében egy regionális víz- és szennyvízszolgáltató létrehozásáról egyeztettek tegnap Udvarhelyszék polgármesterei Gálfi Árpád polgármesterrel, Orbán Árpád alpolgármesterrel, valamint Bíró Barna Botond megyei alelnökkel.

A megyei önkormányzat által létrehozandó térségi vízszolgáltató megalapításának ötlete az udvarhelyszéki elöljárók pénteki, Küküllőkeményfalván tartott találkozóján merült fel. Itt hangzott el az a javaslat, hogy a térség kistelepülésein a Kisvíz-programban létrehozott víz- és csatornahálózat karbantartását egy cégre bízzák. Ugyancsak pénteken tárgyaltak annak a térségi vízszolgáltatónak a létrehozásáról is, amely azoknak a településeknek a víz- és szennyvízhálózatát működtetné, amelyek nem tartoznak a Harvíz szolgáltatóhoz.
A két társulás volt a témája a tegnapi találkozónak, amelynek házigazdája az udvarhelyi városvezetés volt, meghívottjai az udvar­hely­széki elöljárók, valamint a székely­ud­var­helyi városháza szakosztályainak és a Székelyudvarhelyen szolgáltató debreceni Aqua Nova cégnek a képviselői.
A keddi találkozón a polgármesterek már a létrehozandó fejlesztési társulás működési elveit körvonalazták, melynek jogi kereteit a megyei tanács jogászai dolgoznák ki, az alelnök, Bíró Barna Botond felvállalása szerint.
A térség infrastrukturális fejlesztéséről szóló találkozók hamarosan folytatódnak – tájékoztatott Szé­kelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának sajtóosztálya.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.