Térrendezés a garázsok helyén

A Pictor Nagy István sétány és a Szív utca közötti, nemrég még garázsok által „uralt” területen elkezdődött a biztonságos ideiglenes parkolóhelyek kialakítása. Tegnap már a legnagyobb részen elterítették a balasztréteget, amelynek száradása után még egy kavicsréteget is elterítenek.

Mint megtudtuk: a biztonságosság szempontját figyelembe véve döntöttek a helyszínek sorrendjéről, és mivel ez az övezet bizonyult a leginkább veszélyesnek – tátongó szerelőgödrök, pincék miatt –, ezért itt kezdték a munkát. Következnek a Tudor negyedi részek: a Fenyő utca, a Pacsirta és a Suta sétány.

Kovács Hont Imre

Félsávos útlezárás a Hunyadi jános utcában. Új esővízcsatorna lefektetése és bekötési munkálatok miatt mától kezdődően várhatóan három héten át félsávos útlezárás lesz a Hunyadi János utca alsó szakaszán, a Román Fejlesztési Bank (BRD) és az áramszolgáltató (Electrica) székhelye között – tájékoztat Csíkszereda Polgármesteri Hivatala. A munkálat a Kalász negyed átfogó felújításának része. A városháza a Csütörtök vagy a Venczel József utcát javasolja alternatívaként azoknak, akik ezen a részen szeretnék megközelíteni a Kalász negyedet.

HN-információ